Over 15.000 deltog i løbefest i Aarhus’ gader

  • Aarhus Motion
  • d. 19.06.16

Over 15.000 deltog i løbefest i Aarhus’ gader

Det var et imponerende syn, da startskuddet til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon lød og Frederiks Allé fyldtes med forventningsfulde løbere.

Startskuddet blev fulgt op af 5 kæmpe brag som markering af 5 års jubilæet for Aarhus City Halvmarathon. I næsten 20 minutter kunne man se den ene dedikerede løber efter den anden passere startstregen. Ud over løberne på Frederiks Allé blev der sluset løbere ind fra startgrupper fra flere sideveje.

Landets hurtigste borgmester?

Hvorvidt Aarhus har landets hurtigste Borgmester kan Jacob Bundsgaard ikke svare på: ”Jeg har ikke hørt om sådan en liga, men hvis I mener, jeg ligger til en god placering, så kan vi godt lave en” sagde en storsmilende Jacob Bundsgaard efter at have passeret målstregen i fin stil.

 

I en god sags tjeneste

Pelle Hvenegaard løb sammen med uledsagede børn fra Syrien for at støtte Børnehjælpsdagen. Årets deltagere i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon havde frivilligt doneret mere end 68.000 kroner. ”Det er en virkelig god oplevelse for dem og det kan fjerne fokus lidt fra deres bekymringer. De fleste af dem har faktisk aldrig prøvet at løbe så langt før – de er bare naturtalenter. ” fortalte Pelle Hvenegaard, der syntes rigtig godt om den århusianske rute.

 

 

Heppere på fjerde sal

”Vi bor i Fåborggade, så vi løb forbi vores egen lejlighed, hvor vi havde sat familien til at heppe fra vinduet” fortalte Kirsten Lægaard og Jørn Eggert. De havde begge en god tur, der efterfølgende krævede en tur i kaffekøen.

Et dask på gong gongen

En stor gong gong i Musikhusparken fik mange velmente slag i løbet af dagen. Den var stillet op, så de deltagere, der havde slået deres personlige rekord, kunne markere deres sejr. Mathilde Hermansen løb sit 3. halvmarathon og var en af de mange, der var oppe og svinge køllen.

 

 

TILLYKKE til de hurtigste

Herrer

1. plads: Ørjan Grønnevig, Stavanger Friidrettsklub i tiden 01:05:50

2. plads: Jesper Fauerschou, HLK/JDRF i tiden 01:07:21

3. plads: Ulrik Heitmann, IN SPORT/Adidas i tiden 01:08:26

 

Damer

1. plads: Louise Langelund Batting, Århus 1900 i tiden 01:17:17

2. plads: Susanne Svendsen, AGF-Atletik i tiden 01:22:11

3. plads: Amalie Haughuus, i tiden 01:22:17