Slide background

DATE

SUNDAY 04. OCT

TIME

KL. 10:00

PLACE

Moesgaard Museum

DISTANCE

5 & 10 KM

EN UDFORDRENDE LØBETUR I SKOVEN VED MOESGAARD
 

NY IFT. COVID-19 OG AFVIKLING AF MOESGAARD TRAIL RUN
Vi overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer ift. Covid-19 og afvikler Moesgaard Trail Run. Der tages naturligvis hensyn til forsamlingsforbuddet på 50 personer.

RUTER PÅ 5 OG 10 KM
Ifølge tilladelsen fra politiet, skal vi hele tiden have kontrol over de inddelte grupper og deltagerne fra de forskellige grupper må ikke blandes under arrangementet. For at overholde dette og få logistikken til at gå op, er vi nødt til at fjerne den sidste af de tre sløjfer til Moesgaard Trail Run. Det bliver således ikke muligt at løbe 15 km, men du kan vælge mellem 5 og 10 km, og du kan stadigvæk beslutte distancen undervejs på turen. 
 

Mærk benene syre til på stigningen op ad Moesgaard Tag, glem tiden, fokuser på det ujævne terræn og nyd den smukke natur, der så småt er begyndt at iklæde sig efterårets farver. Moesgaard Trail Run har det hele: stejle stigninger, et uforudsigeligt terræn og den smukkeste natur.
 

 
 

VI VENDER OM PÅ RUTERNE - NYHED!

Distancerne lyder på 5 og 10 km, men i år 2020 vender vi om på ruterne. Det betyder, at sløjfen, som før hen var nummer 3 nu er blevet sløjfe nummer 1! Sløjfe nummer 2 forbliver den samme.

Du beslutter stadig selv på dagen, hvor langt du ønsker at løbe. De 2 forskellige sløjfer på hver 5 km, udgår fra start/mål-området ved Moesgaard Museum. Alle deltagere bliver sendt afsted på den samme sløjfe og herefter er det muligt at passere målstregen efter de første 5 km eller - hvis du har fået blod på tanden - begive dig ud på yderligere 5 km.

Ruterne til Moesgaard Trail Run er ikke DAF opmålte.


 


AFVEKSLENDE RUTER I DEN SMUKKE NATUR

Alle deltagere starter med at løbe op på taget af Moesgaard Museum, og i 2020 løber I helt op på toppen! Det giver syre i benene, men så er I klar til at bevære jer ud på den første sløjfe. Fordi sløjferne er vendt om i 2020, får du både fornøjelsen af mudder og våde fødder i Giber Å på sløjfe nummer 1.Vælger man sløjfe nummer 2 og dermed 10 km bliver turen mere udfordrende med tekniske spor og hårde bakker, der kan tage pusten fra de fleste.

Uanset om du vælger 5 eller 10 km er der lagt op til en fantastisk trailoplevelse i skovene omkring Moesgaard Museum.

 

OMRÅDET OMKRING MOESGAARD MUSEUM

Det er ikke kun den arkitekttegnede bygning, der huser de arkæologiske og etnografiske fund, men hele området omkring Moesgaard Museum, der summer af oldtidens fortællinger. Gravmonumenter, rekonstruktioner af huse fra oldtiden, den restaurerede stavkirke samt andre oldtidsmindemærker er placeret i området mellem Moesgaard herregård og Moesgaard Strand langs den populære sti; Oldtidsstien. Derudover er den gamle herregård og Skovmøllen to meget besøgte bygningsværker, som byder ind med hver deres charme til det historiske område.


HVAD ER TRAILLØB?

Uanset om det er første gang, du prøver kræfter med trailløb eller om du er en rutineret trailløber, så vil du blive udfordret. Ruten vil være præget af teknisk udfordrende spor kombineret med skovstier, så det bliver en smuk og afvekslende rute i det fascinerende skovområde syd for Aarhus. De populære MTB stier i området vil danne grundlaget for det meste af ruten, hvor rødder, sten og stejle bakker med garanti giver dig sved på panden.

  • Underlaget er alt andet end plant
  • Trailløb foregår i naturen med afvekslende terræn
  • Uforudsete udfordringer undervejs på ruten: grene på stierne, en væltet træstamme eller måske skal en bæk passeres?


PRØV KRÆFTER MED MOESGAARD TRAIL RUN, SÅ DU KAN FÅ STIFTET BEKENDTSKAB MED DEN POPULÆRE LØBETREND


Included

FORPLEJNING

En lækker snack og frisk frugt, til når du kommer i mål

TERRÆN

Moesgaard Trail Run byder på noget af Danmarks flotteste natur

RUTE

Mulighed for selv at bestemme rutens længde på dagen; 5 eller 10 km


5 KM
5 km

Price per participant
Through Aug 15, 2020 11:59 179.00 DKK + fee
From Aug 15, 2020 12:00 199.00 DKK + fee
Fee: 10.00 DKK per participant
10 KM
5 km

Price per participant
Price 199.00 DKK + fee
Fee: 10.00 DKK per participant

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 10.00 DKK.