Slide background Moesgaard Trail Run 2019

DATO

SØNDAG D. 06. OKT

TID

KL. 10:00

STED

MOESGAARD MUSEUM

DISTANCE

5, 10 & 15 KM

EN UDFORDRENDE LØBETUR I SKOVEN VED MOESGAARD


Mærk benene syre til på stigningen op ad Moesgaard Tag, glem tiden, fokuser på det ujævne terræn og nyd den smukke natur, der så småt er begyndt at iklæde sig efterårets farver.
 
Moesgaard Trail Run har det hele: stejle stigninger, et uforudsigeligt terræn og den smukkeste natur.
 

 


DISTANCER TIL BÅDE NYBEGYNDEREN OG DEN HARDCORE TRAILLØBER

NYT! I 2019 har vi tilføjet en ekstra km på hver af de tre sløjfer, så du har mulighed for at få et par ekstra km i benene i forhold til hvad du plejer til Moesgaard Trail Run. Distancerne lyder nu på 5, 10 og 15 km, og du beslutter selv på dagen, hvor langt du ønsker at løbe. Der vil være 3 forskellige sløjfer på hver 5 km, som alle udgår fra start/mål-området ved Moesgaard Museum. Alle deltagere bliver sendt afsted på den samme sløjfe og herefter er det muligt at passere målstregen efter de første 5 km eller - hvis du har fået blod på tanden - begive dig ud på yderligere 5 eller 10 km. Inden start er der mulighed for at varme op med en kop friskbrygget kaffe fra BKI og i mål sørger vi for lækker varm suppe samt frisk frugt, som kan nydes på taget.
Ruterne til Moesgaard Trail Run er ikke DAF opmålte.


 


 


AFVEKSLENDE RUTER I DEN SMUKKE NATUR

Alle deltagere starter med at løbe op på taget af Moesgaard Museum og derefter ud på den første sløjfe, som er utrolig smuk og mulig at gennemføre for selv begyndere i trailløb. Vælger man sløjfe nummer 2 og dermed 10 km bliver turen mere udfordrende med tekniske spor og hårde bakker, der kan tage pusten fra de fleste. Den hardcore trailløber, som begiver sig ud på de 15 km, dvs. 3. og sidste sløjfe får fornøjelsen af mudder og våde fødder i Giber Å. Uanset om du vælger 5, 10 eller 15 km er der lagt op til en fantastisk trailoplevelse i skovene omkring Moesgaard Museum. 

OMRÅDET OMKRING MOESGAARD MUSEUM

Det er ikke kun den arkitekttegnede bygning, der huser de arkæologiske og etnografiske fund, men hele området omkring Moesgaard Museum, der summer af oldtidens fortællinger. Gravmonumenter, rekonstruktioner af huse fra oldtiden, den restaurerede stavkirke samt andre oldtidsmindemærker er placeret i området mellem Moesgaard herregård og Moesgaard Strand langs den populære sti; Oldtidsstien. Derudover er den gamle herregård og Skovmøllen to meget besøgte bygningsværker, som byder ind med hver deres charme til det historiske område.


HVAD ER TRAILLØB?

Uanset om det er første gang, du prøver kræfter med trailløb eller om du er en rutineret trailløber, så vil du blive udfordret. Ruten vil være præget af teknisk udfordrende spor kombineret med skovstier, så det bliver en smuk og afvekslende rute i det fascinerende skovområde syd for Aarhus. De populære MTB stier i området vil danne grundlaget for det meste af ruten, hvor rødder, sten og stejle bakker med garanti giver dig sved på panden.

  • Underlaget er alt andet end plant
  • Trailløb foregår i naturen med afvekslende terræn
  • Uforudsete udfordringer undervejs på ruten: grene på stierne, en væltet træstamme eller måske skal en bæk passeres?


PRØV KRÆFTER MED MOESGAARD TRAIL RUN, SÅ DU KAN FÅ STIFTET BEKENDTSKAB MED DEN POPULÆRE LØBETREND


Det får du ved dette event

FORPLEJNING

Kaffe inden startskuddet lyder og lækker varm suppe og frisk frugt, til når du kommer i mål

TERRÆN

Moesgaard Trail Run byder på noget af Danmarks flotteste natur

RUTE

Mulighed for selv at bestemme rutens længde på dagen; 5, 10 eller 15 km


5 KM
5 km

Pris pr. deltager
Til og med 31. aug 2019 175,00 DKK + gebyr
Fra 1. sep 2019 199,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 10,00 DKK pr. deltager
10 KM, 15 KM
10000

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 5,00 DKK.