Slide background Moesgaard Trail Run 2018

DATO

SØNDAG D. 07. OKT

TID

KL. 10:00

STED

MOESGAARD MUSEUM

DISTANCE

4, 8 & 12 KM

GLÆD JER TIL MOESGAARD TRAIL RUN 2019 

Sæt X i kalenderen den 6. oktober 2019

Læs mere om løbet herunder. 2019 bliver dog uden DM i lang trail.EN UDFORDRENDE LØBETUR I SKOVEN VED MOESGAARD

Moesgaard Museum og Aarhus Motion afvikler igen det succesfulde trailløb i det flotte område omkring Moesgaard Museum. Trailløb er noget af det hippeste indenfor løb og helt sikkert en trend, der er kommet for at blive - så noget tyder på at startnumrene igen er meget attraktive.  Kom væk fra asfaltens jævne underlag og ud i det uforudsigelige terræn i naturen, hvor efterårets farver på dette tidspunkt har sat sine første spor. 


DISTANCER TIL BÅDE NYBEGYNDEREN OG DEN HARDCORE TRAILLØBER

Til Moesgaard Trail Run er der distancer på 4, 8 og 12 km, og du beslutter selv på dagen, hvor langt du ønsker at løbe. Der vil være 3 forskellige sløjfer på hver 4 km, som alle udgår fra start/mål-området ved Moesgaard Museum. Alle deltagere bliver sendt afsted på den samme sløjfe og herefter er det muligt at passere målstregen efter de første fire km, men har du fået blod på tanden, kan du begive dig ud på yderligere 4 eller 8 km. Ruterne til Moesgaard Trail Run er ikke DAF opmålte. I mål sørger vi for en lækker varm suppe samt frisk frugt, ligesom vi også sørger for en kop kaffe til alle deltagere inden start.


AFVEKSLENDE RUTER I DEN SMUKKE NATUR

Alle deltagere starter med at løbe op på taget af Moesgaard Museum og derefter ud på den første sløjfe, som er utrolig smuk og mulig at gennemføre for selv begyndere i trailløb. Vælger man sløjfe nummer 2 og dermed 8 km bliver turen mere udfordrende med tekniske spor og hårde bakker, der kan tage pusten fra de fleste. Den hardcore trailløber, som begiver sig ud på de 12 km, dvs. 3. og sidste sløjfe får fornøjelsen af mudder og våde fødder i Giber Å. Uanset om du vælger 4, 8 eller 12 km er der lagt op til en fantastisk trailoplevelse i skovene omkring Moesgaard Museum.

OMRÅDET OMKRING MOESGAARD MUSEUM

Det er ikke kun den arkitekttegnede bygning, der huser de arkæologiske og etnografiske fund, men hele området omkring Moesgaard Museum, der summer af oldtidens fortællinger. Gravmonumenter, rekonstruktioner af huse fra oldtiden, den restaurerede stavkirke samt andre oldtidsmindemærker er placeret i området mellem Moesgaard herregård og Moesgaard Strand langs den populære sti; Oldtidsstien. Derudover er den gamle herregård og Skovmøllen to meget besøgte bygningsværker, som byder ind med hver deres charme til det historiske område.


NYT I 2018

I 2018 er Aarhus Motion blevet arrangør af DM i lang trail i forbindelse med Moesgaard Trail Run. DM løberne skal ud på en lang rute på minimum 50 km i skovene omkring Moesgaard Museum, som er udfordrende på distancer, højdemeter og underlag. Der bliver 3 loops af ca. 4 km der løbes indledende og herefter et ca. 13 km loop der løbes tre gange.

Deltagerne i DM bliver sendt afsted kl. 8.30 om morgenen og kommer i mål sideløbende med deltagerne til Moesgaard Trail Run. Du kan godt tilmelde dig distancen 'DM lang trail' uden for mesterskabet*, hvis du ikke er medlem af en klub, men gerne vil prøve kræfter med en rute på 50 km. Det betyder, at du ikke deltager officielt i mesterskabet og dermed ikke er med i konkurrencen om medaljerne. Når du skal vælge klub i tilmeldingen, vælger du blot "Jeg deltager uden for mesterskabet". *Bemærk cut-off tiden.

Læs mere om DM lang trail

HVAD ER TRAILLØB?

Uanset om det er første gang, du prøver kræfter med trailløb eller om du er en rutineret trailløber, så vil du blive udfordret. Ruten vil være præget af teknisk udfordrende spor kombineret med skovstier, så det bliver en smuk og afvekslende rute i det fascinerende skovområde syd for Aarhus. De populære MTB stier i området vil danne grundlaget for det meste af ruten, hvor rødder, sten og stejle bakker med garanti giver dig sved på panden.

  • Underlaget er alt andet end plant
  • Trailløb foregår i naturen med afvekslende terræn
  • Uforudsete udfordringer undervejs på ruten: grene på stierne, en væltet træstamme eller måske skal en bæk passeres?


PRØV KRÆFTER MED MOESGAARD TRAIL RUN, SÅ DU KAN FÅ STIFTET BEKENDTSKAB MED DEN HIPPE LØBETREND


Det får du ved dette event

FORPLEJNING

Kaffe inden startskuddet lyder og lækker varm suppe og frisk frugt, til når du kommer i mål

TERRÆN

Moesgaard Trail Run byder på noget af Danmarks flotteste natur

RUTE

Mulighed for selv at bestemme rutens længde på dagen; 4, 8 eller 12 km


Moesgaard Trail Run
4 km
Starter 10:15

Moesgaard Trail Run: Pris pr. deltager
Til og med 31. jul 2018 169,00 DKK + gebyr
Fra 1. aug 2018 199,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 10,00 DKK pr. deltager
DM lang trail
50 km
Starter 08:30

Standard: Pris pr. deltager
Til og med 31. jul 2018 549,00 DKK + gebyr
Fra 1. aug 2018 649,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 10,00 DKK pr. deltager

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 5,00 DKK.