DATE
FRIDAY 30. AUG
TIME
KL. 16:00
PLACE
Tunø
DISTANCE
8.5 KM
TUNØ LØBET - IDYLLISK LØBEOPLEVELSE OG ØBO FOR EN AFTEN
TAK FOR DEN STORE INTERESSE FOR TUNØ LØBET, DER ER UDSOLGT I 2024
Når Tunøfærgen den 30. august lægger fra land, bliver det med 190 forventningsfulde løbere om bord, og der er helt sikkert noget at glæde sig til! Der er lagt op til et noget anderledes løb, hvor startskuddet lyder i det øjeblik, færgeporten går op, og præmien efter løbet er en (valgfri) dukkert i havet. Inden færgen atter sejler mod Hou, hygges der med en let anretning på Mejeriet.
Omgivelserne for løbet er som taget ud af en Morten Korch film. Tunø byder på velholdte gamle huse, græssende køer og får og ikke mindst hav så langt øjet rækker. Desuden er Tunø en bilfri ø, så der er rig mulighed for at få fyldt øregangene op med fuglekvidder og havets brusen.
RUTEN
Ruten er 8,5 km lang og den traditionelle startportal er skiftet ud med bovporten på færgen. Når færgelejet er passeret, går det videre ud på små, naturskønne stier. Ruten tager deltagerne med på en tur rundt om øen og byder både på panoramablik til Aarhusbugten og fantasktisk natur. Selvom Tunø kun er 3,5 km2, er der talt 694 plantearter og et meget rigt dyreliv. Der findes flere fugle og planter, som man ikke støder på andre steder i landet. Under hele løbet har man udsigt til vandet på ens højre side.
OMBORD PÅ TUNØ FÆRGEN
Tunø Løbet bliver ikke kun en løbsoplevelse, for eventyret starter allerede ved færgelejet i Hou, hvor den 30 meter lange M/F Tunøfærgen ligger klar. Der er otte kilometer fra fastlandet til Tunø og turen tager 55 minutter.
For at være sikker på, at sukkerdepoterne ikke er tømt, allerede inden starten går, sørger vi for kaffe og en bolle undervejs.
TUNØ BY OG KIRKE
Øens eneste by er en velholdt gammel landsby, der huser øens berømte vartegn, Tunø kirke, der ligger på en 17 meter høj bakke. Den adskiller sig fra andre kirker ved, at kirketårnet i 1801 blev forhøjet og indrettet som fyrtårn.
FYRBØDEREN SOVER MED PRÆSTENS KONE
En af de mest kendte historier på Tunø er historien om, at fyrbøderen sover med præstens kone. Historien blev fortalt første gang til indvielsen af det nye kirketårn, da fyrbøderen og præsten på det tidspunkt var en og samme person. Historien fortælles stadig i dag, men nu er forholdene blevet noget anderledes. Fyrtårnet er blevet automatiseret og øen har ingen fastboende præst.
FALD I SØVN TIL HAVETS SKVULPEN
Tunø frister til, at man bliver en dag mere. Vil man ikke gå glip af et besøg i den smukke kirke, udsigten fra fyrtårnet og aftensmaden på det gamle mejeri, så er der masser af overnatningsmuligheder. Der er fx sommerhuse, Angorafarmen og Teltpladsen. Sidstnævnte ligger så tæt på vandkanten, at man kan falde i søvn til havets skvulpen. Se færgetider og priser her
FAKTA OM TUNØ
-
Antal beboere: 66
-
Antal årligt overnattende turister: 10.000
-
Areal: 3,5 km2
-
Færgen har plads til 200 personer og 4 biler
-
Øen er bilfri og al transport foregår på cykel eller traktor
-
Øen har været beboet siden år 2500 f.v.t.
DETTE FÅR DU
-
Unik løberute i fantastiske naturomgivelser
-
Transport med M/F Tunøfærgen tur/retur (Tunøfærgen er reserveret til deltagerne)
-
Kaffe på færgen på vej til Tunø
-
Let anretning på Tunø
-
Ægte Morten Korch stemning
-
Ingen tidtagning - men masser af havluft :-)
Løbet arrangeres i samarbejde med Odder kommune, Tunø Erhvervsforening og Mejeriet
Included
En lille bid af Tunø
Efter løbet bliver der serveret en let anretning med tunø’ske råvarer fra Mejeriet
Ø-Mindfulness
Frisk luft, fantastisk natur og masser af fuglekvidder
Et indblik i Tunø
Om bord på færgen kan du nyde havet, en god kop kaffe og en bolle, mens vi fortæller lidt om Tunø
Tunø Løbet 2024 | ||
---|---|---|
Price per participant
|