Tunø Løbet 2017 FREDAG D. 23. JUN

DATO

FREDAG D. 23. JUN

TID

KL. 17:00

STED

TUNØ

DISTANCE

8,5 KM

IDYLLISK LØBEOPLEVELSE KRYDRET MED SANKT HANS BÅL


Når Tunøfærgen den 23. juni lægger fra land, bliver det med cirka 180 forventningsfulde løbere om bord,og der er helt sikkkert noget at glæde sig til! Der er lagt op til et noget anderledes løb, hvor startskuddet lyder i det øjeblik færgeporten går op, og hvor goodie bag'en er skiftet ud med en let anretning fra den lokale kro. Ved siden af kroen ligger kirken, hvor der vil være Skt. Hans bål og båltale ved Odders borgmester Uffe Jensen, inden færgen atter sejler mod Hou. Udover en forhåbentlig flot solnedgang ud over havet, håber vi på, at vi fra færgen kan nå at nyde synet af Sankt Hans bålene langs østkysten på tilbagevejen. 

Omgivelserne for løbet er som taget ud af en Morten Korch film. Tunø byder på velholdte gamle huse, græssene køer og får og ikke mindst hav så langt øjet rækker. Desuden er Tunø en bilfri ø, så der er rig mulighed for, at få fyldt øregangene op med fuglekvidder og havets brusen. 
 


RUTEN

Ruten er 8,5 km lang og den traditionelle startportal er skiftet ud med porten på færgen. Når færgelejet er passeret, går det videre ud på små naturskønne stier. Ruten tager deltagerne med på en tur rundt om øen og byder både på panoramablik til Aarhusbugten og fantasktisk natur. Selvom Tunø kun er 3,5 km2, er der talt 694 plantearter og et meget rigt dyreliv. Der findes flere fugle og planter, som man ikke støder på andre steder i landet. Hele ruten forløber tæt på vandkanten. 

 

OMBORD PÅ TUNØ FÆRGEN

Tunø Løbet bliver ikke kun en løbsoplevelse, for eventyret starter allerede ved færgelejet i Hov, hvor den 30 meter lange M/F Tunøfærgen ligger klar. Der er otte kilometer fra fastlandet til Tunø og turen tager 55 minutter. 

For at være sikker på at sukkerdepoterne ikke er tømt, alledere inden starter går, sørger vi for kaffe og en bolle undervejs.

Derudover vil der være rig mulighed for at netværke og få en snak med Aarhus Motions medarbejdere og Odders borgmester Uffe Jensen. 


Tunø Færgen

 

FYRBØDEREN SOVER MED PRÆSTENS KONE

En af de mest kendte historier på Tunø er historien om at fyrbøderen sover med præstens kone. Historien blev fortalt første gang til indvielsen af det nye kirketårn, da fyrbøderen og præsten på det tidspunkt var en og samme person. Historien fortælles stadig i dag, men nu er forholdene blevet noget anderledes. Fyrtårnet er blevet automatiseret og øen har ingen fastboende præst. 

 

TUNØ BY 

Efter løbet går turen fra havnen retning Tunø kirke og Skt. Hans bålet. Tunøs berømte kirke ligger på en 17 meter høj bakke og er blevet øens varetegn. Den adskiller sig fra andre kirker ved, at kirketårnet i 1801 blev forhøjet og indrettet som fyrtårn.
 

FALD I SØVN TIL HAVETS SKVULPEN

Tunø frister til, at man bliver en dag mere. Vil man ikke gå glip af et besøg i den smukke kirke, udsigten fra fyrtårnet og aftensmaden på det gamle mejeri, så er der masser af overnatningsmuligheder. Der er fx sommerhuse, Angorafarmen og Teltpladsen. Sidstnævnte ligger så tæt på vandkanten, at man kan falde i søvn til havets skvulpen. Se færgetider og priser her


 

Tunø Løbet

Tunø kirke

Tunø Løbet


FAKTA OM TUNØ

 • Antal beboer: 110
 • Antal årligt overnattende turister: 10.000
 • Areal: 3,5 km2
 • Færgen har plads til 200 personer og 4 biler
 • Øen er bilfri og alt transport foregår på cykel eller traktor
 • Øen har været beboet siden 2500 f.v.t.
   


DETTE FÅR DU

 • Unik løberute i fantastiske naturomgivelser
 • Transport med M/F Tunøfærgen tur/retur (Tunøfærgen er reserveret til deltagerne)
 • Kaffe på færgen på vej til Tunø
 • Let anretning på den lokale kro
 • Skt. Hans bål
 • Ægte Morten Korch stemning
 • OBS - ingen tidtagning

Tilmelding er åben indtil fredag den 23. juni kl. 07:00


 
Løbet arrangeres i samarbejde med Odder kommune, Tunø Erhvervsforening og Aarhus Searangers
 

 

 

Det får du ved dette event

En lille bid af Tunø

Efter løbet bliver der serveret en let anretning med tunø'ske råvarer på den lokale kro.

Foredrag om Tunø

Eksklusivt foredrag om Tunø på færgen, hvor du vil blive introduceret til livet og historien om den lille fantastiske ø

Forplejning

Udover den fantastiske løbetur, vil du også bliver sørget godt for, både før og efter løbet


Priser

Distance Pris Prisstigning
Tunø Løbet 349,00 DKK Ingen

Club Aarhus Motion

Periode Point
15. maj 2017 - 22. juni 2017 750

Administrationsgebyr 10,00 DKK pr. person.