• Af Claus Hechmann, Hechmann Running
  • Skrevet d. 27.02.20

Teknik- og styrkerelateret træning

Din løbetræning kan et par gange om ugen med fordel kombineres med tekniske øvelser i form af accelerations- og fodledsøvelser, også kaldet Speed- og Agility-træning. Denne type øvelser styrker effektivt underben og fødder og er, i kombination med bakketræning, den bedste styrketræning for langdistanceløbere.
 

Læs mere

  • Af Benjamin Ringgard
  • Skrevet d. 06.02.20

Undgå Løbeskader

Mange mennesker i Danmark løber. Det resulterer desværre i alt for mange løbeskader.
I dette blogindlæg, vil Benjamin Landkildehus Ringgaard, som til dagligt arbejder hos Sundhed med Mening som fysioterapeut i Aarhus, give 4 råd til at undgå løbeskaderne.

1. Start langsomt og kort
2. Lyt til kroppen når den hvisker, så den ikke behøver at råbe
3. Suppler med anden træning
4. Ændre ikke på alle 3 faktorer på samme tid
  Læs mere

  • Skrevet d. 20.11.19

Interview med løber Karen Ehrenreich

Det er kun 3 år siden Karen Ehrenreich løb sit første halvmarathon, og herefter er det gået stærkt. Fra BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016 til 2019 skar Aarhus 1900 løberen mere end 22 min af sin halvmarathon-tid, hvilken resulterede i en flot førsteplads. Læs mere om den aarhusianske løber i dette interview. 

  Læs mere

  • Skrevet d. 31.01.19

Opvarmning inden din løbetræning

Løbetræning handler om mere end blot at få kilometer i løbeskoene. En væsentlig faktor for at holde dig skadesfri er at sikre, at din krop er klar og indstillet på at skulle til at løbe. Det gælder både muskler og led, samt nerveforsyningen til disse. Gør altid dig selv den tjeneste at få mobiliseret dig igennem hele kroppen – det behøver ikke tage mere end 4-5 minutter. Jeg tør også næsten garantere, at specielt de første par kilometer bliver en bedre oplevelse, hvis du føler dig varm og smidig, frem for hvis du dumper lige ud af døren og starter lige på, mens dine muskler og led er kolde og stive. 
  Læs mere

  • Af Isabella Christensen
  • Seier Fitness
  • Skrevet d. 17.12.18

Kombinér din træning på løbebånd med løbsspecifikke styrkeøvelser

Vinteren er allerede over os. Det er koldt, blæsende, vådt og ikke mindst, så er det mørkt mange af døgnets timer. Det betyder, at det for rigtig mange kan være svært at få vedligeholdt løbetræningen. Et alternativ til den sædvanlige løbetræning kan være træning på løbebånd. Hvis du synes det kan blive lidt ensformigt og kedeligt, så kig med i dette blogindlæg, hvor Isabella fra Seier Fitnes viser nogle forslag til, hvad du kan gøre for at skabe lidt variation. 

Læs mere