• Ree Park Safari Run 2019
  • d. 25.03.19

Deltag i Ree Park Safari Run og støt lokale kvinder i Kenya!

 

I år vil en del af de indsamlede penge fra deltagergebyret igen gå til den kreative kvindegruppe, ’the mamas’, der er tilknyttet Ree Parks Karen Blixen Camp i Kenya.

The mamas brugte sidste års støtte fra løbet til at købe en maskine, så de kunne starte deres egen produktion af kulbriketter. Det er blevet en kæmpe succes.

På grund af hensynsløse skovhuggere i store dele af Kenya forbød Kenyas regering sidste år fældning af træer. Dette ramte lokalbefolkningen, som primært benytter træ som brænde, når de skal lave mad, som fortsat sker over mål.
Alternative energikilder, såsom gas og solenergianlæg er meget dyre, men med det nye projekt, sat i gang af fonden, er der fundet et alternativ. De lokale kvinder fremstiller nu kulbriketter med deres egen maskine, hvor råmaterialet består af kviste, nedfaldne blade og rå mængder af kokasse. Efterspørgslen har vist sig at være enorm og foruden produktion til eget behov, arbejder kvinderne 6 dage om ugen for at producere nok til salget i nærområdet.

”The mamas” arbejder på at få en maskine mere, som kan producere større mængder ad gangen. Kvinderne bruger typisk indtægterne fra deres arbejde på skolegang og lægehjælp til deres børn og uddannelse til dem selv. På den måde er projektet med til at forbedre levevilkårene for deres familier. Kvindegruppen er 100% selvstyrende og ansvarlige for projektet.

”The mammas” er ubeskrivelig taknemmelige for hver eneste tilmelding til Ree Park Safari Run, da det hjælper dem og deres familier. De sender alle løbere en kæmpe tak i form af Masai-armbåndet, og håber, at alle deltagere får en rigtig god dag. 
 
Støtten ydes via Karen Blixen Camp trust, som er Ree Parks fond til naturbevarelse. Fonden støtter arbejdet med bevarelsen af naturen og dyrelivet samt styrkelse af lokalsamfundet i Masai Mara i Kenya.


  • DHL Stafetten 2019
  • d. 19.03.19

Gør en forskel – bliv frivillig løbemakker til et menneske med demens!

Til DHL Stafetten deltagere 47.000 henover de 3 dage. Mange mennesker samlet på ét sted og mange indtryk kan være en udfordring, når man samtidig også skal slås med en demenssygdom. Derfor er (Aarhus Kommune,) Aarhus Motion og Demensfællesskabet Østjylland gået sammen om at skabe nogle rammer, sådan at personer med demens fortsat kan deltage i DHL Stafetten.

Læs mere

  • Aarhus Motion
  • d. 17.03.19

Premiere på ny City Trail til de velkendte Vinterløb

Det var ikke kun Åbrinken og Brabrandstien, der i dag blev indtaget af omkring 1700 vinterløbere. Også på Godsbanens stejle tag, Scandinavian Centerets mange trapper og Musikhusparkens skarpe stier kunne man søndag formiddag spotte løbere. Sidstnævnte prøvede kræfter med Vinterløbenes nye City Trail rute, der var udformet som et rundeløb.

Læs mere

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019
  • d. 07.03.19

VI SØGER MASSØRER!

Har du lyst til at være massør til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019? 

Sidste år var 30 fysioterapeut studerende med som massører til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Igen i år søger Aarhus Motion og Aarhus Osteopati en håndfuld massører, når halvmarathon igen afvikles d. 16. juni 2019.

Ved at være med på dagen, får du: 
En biografbillet
En drikkedunk
Forplejning
En masse erfaring og bliver en stor oplevelse rigere


Lyder det som noget for dig, så send en mail til christina@aarhusmotion.dk, hvori du angiver navn, mailadresse samt telefonnummer.

Vi glæder os til at høre fra jer! 


  • Aarhus Motion
  • d. 04.03.19

Bliv praktikant hos Aarhus Motion!

Vi søger 2 nye praktikanter med opstart primo august og min. 3 måneder frem. 

Læs mere om at blive Grafisk praktikant her

Læs mere om at blive Eventpraktikant her


Vi glæder os til at høre fra jer!