MERE MILJØVENLIGE MOTIONSLØB

Vi vil gerne gå forrest, når det gælder mere miljøvenlige motionsløb, men vi er også meget ydmyge over for opgaven. Vi kan ikke ændre alt på én gang, men vi vil i de kommende år løbende søge sparring og sætte ind på endnu flere områder.
 

MILJØRIGTIGE KRUS

Plastikkrusene på væskedepoterne til alle vores løb er skiftet ud med mere miljøvenlige krus uden plastik.

FÆRRE PLASTIKPOSER

De 12.000 T-shirts til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er siden 2019 blevet leveret uden pose udenom. Derudover er forplejningsposen i mål er skiftet ud med et net, der kan genanvendes. I alt en besparelse på 24.000 plastikposer.

25.000 TIL PLASTIC CHANGE

I stedet for vandposer på væskedepoterne til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon har vi valgt at donere de 25.000 kr., vi plejer at give for poserne, til den danske miljøorganisation, Plastic Change.

T-SHIRT TIL BACH

Alle T-shirts til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2020 er fremstillet af 100% recycled polyester fra plastflasker. Genanvendt polyester er fremstillet af affaldsmaterialer, som fx plastflasker. Det kræver færre ressourcer og reducerer mængden af tekstilaffald, hvilket gør materialet til et mere bæredygtigt fibervalg.

GARDEROBEPOSE TIL BACH

Garderobeposen til alle halvmarathondeltagerne 2020 er fremstillet af 100% genbrugsmateriale.

MEDALJER TIL BACH OG NAME IT BØRNELØBET

Medaljebåndet til halvmarathon og børneløbet 2020 er fremstillet af 100% genbrugsmateriale. Tidligere blev medaljebåndet fremstilles i polyester eller satin. Selve medaljen er fremstillet i zink, som kan smeltes om og genbruges.

DRIKKEDUNK TIL BACH

Flasken er fremstillet af 100% biobaseret materiale fra sukkerrør. Konventionel plastik bruger olie eller naturgas som råstof, mens biobaseret plastik som dette er fremstillet af biologisk materiale som fx sukkerrør.

MILJØVENLIGT KONFETTI

Ballonerne, der tidligere blev sendt op lige inden startskuddet løb til både BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon og DHL Stafetten er skiftet ud med selvopløseligt, biologisk konfetti.

TRÆBESTIK I MADKASSERNE TIL DHL STAFETTEN

Plastikbestikket i madkasserne til DHL Stafetten er skiftet ud med træbestik.

SUKKERRØRSTALLERKENER I ALL INCLUSIVE

I All Inclusive området til DHL Stafetten, hvor der hver aften er buffet for mange hundrede mennesker, er plastiktallerkener og -bestikket skiftet ud med tallerkner af fibre fra sukkerrør og træbestik.

VI EFTERLADER BYEN RENERE, END DA VI KOM

Vi finkæmmer altid start- og målområderne til vores events, inden vi forlader stedet. Derudover vil der til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2021 være et skraldeteam efter bagerste løber, som går hele ruten og samler skrald op – også det, der ikke stammer fra løbet.

PANT

Vi gør til alle vores events meget ud af, at pantflasker og -dåser ender det rigtige sted. Det danske pantsystem sparer hvert år miljøet for tonsvis af CO2. Panten til vores store events doneres desuden til velgørende formål.

AFFALDSSORTERING

Vi arbejder på at øge mulighederne for affaldssortering til vores events og er i dialog med Go Green Aarhus og andre instanser for at søge mere viden herom. Til vores events er det lige nu muligt at sortere pant, pap og restaffald.

RENGØRINGSMIDLER M.M

Vi tænker grønt, når vi indkøber rengøringsmidler ind til fx rengøring af de fem km borde og bænke, der hver dag i DHL Stafetten skal rengøres.

FOKUS PÅ MADSPILD

Til DHL Stafetten har vi allieret os med Madspild – Nej tak! Det er en frivillig forening, der sørger for at den tiloversblevne mad fra DHL Stafetten bliver fordelt til forskellige væresteder i Østjylland.

MILJØBEVIDSTE SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE

Når vi vælger leverandører og samarbejdspartnere er det vigtigt, at de deler vores ønske om at minimere belastningen af miljøet og har bæredygtighed på dagsordenen.

EN MERE GRØN TANKEGANG I DAGLIGDAGEN

Kan vi sætte et klistermærke med en ny dato på skiltet og genbruge det næste år? Kan vores bannere genanvendes? Kan vores strips skiftes ud med genanvendelige elastikker? Hos Aarhus Motion arbejder vi på at tænke mere miljøbevidst i alt, hvad vi foretager os - både stort og småt.