Slide background

DATE

THURSDAY 24. AUG

TIME

KL. 10:30

PLACE

Mindeparken

DISTANCE

2 KM STAFET

FÅ SKOLEÅRET SKUDT GODT IGANG

REMA 1000 Stafetten for skoler er i august – altså kort tid efter elevernes skolestart og er derfor en oplagt mulighed for at starte skoleåret med et projekt, der både byder på motion og en kæmpe portion fællesskab, der kan ryste eleverne sammen.

REMA 1000 Stafetten for skoler giver eleverne mulighed for at afprøve kræfter med en anderledes sportsgren, en holdsport hvor teamwork bliver vægtet højt og hvor man skal arbejde sammen, hvis man skal gennemføre i en god tid. REMA 1000 Stafetten for skoler giver klasserne mulighed for fællesskab gennem et fælles projekt, som allerede kan startes op før eleverne går på sommerferie i juni.

Arrangementet peger relevante paralleller til de centrale læringsmål for faget idræt i folkeskolerne. Heri står nævnt, at eleverne skal opnå kropslige færdigheder og viden om fysisk aktivitet, samt opleve glæde ved og lyst til at udøve idræt i mange forskellige arenaer. 


 


Forslag til klasseaktiviteter 

  • Udformning af bannere (i forskellige størrelser, former og farver)

  • Slagsange og kampråb

  • Cheerleader / heppehold

  • Design / syning af tøj

  • Ansigtsmaling

  • Fælles mad

Som omtakt til stafetten kan eleverne lære om stafet som sportsgren (hvad er eksempelvis en depeche?) og øve sig på at give den videre. Lærerne kan desuden fortælle om idrætskultur: Hvad er god skik på stævne-pladsen, hvordan bakker man sine klassekammerater op og hvad skal eleverne gøre for at alle i klassen får en god dag?

Der er mange ting som klasserne kan forberede i fællesskab op mod dagen, desto mere de enkelte klasser forbereder til stafetten, desto sjovere og mere festligt bliver det på selve dagen!