Slide background

DATE

WEDNESDAY 21. AUG

TIME

KL. 10:30

PLACE

Mindeparken

DISTANCE

2 KM STAFET

BLIV KLAR TIL REMA 1000 STAFETTEN FOR SKOLER

Inden I møder op i Mindeparken er det en god idé at fortælle jeres elever lidt om, hvad der skal ske. Hvad er fx en stafet og hvad skal man gøre med depechen?
 

HVAD ER EN STAFET?

Hvert hold består af tre elever, der skal løbe på skift. Vi kalder det løber 1, løber 2 og løber 3. Hvert hold har en depeche, som løber 1 skal starte med. Når løber 1 kommer i mål skal han/hun give depechen videre til løber 2. Når løber 2 kommer i mål, giver han/hun depechen videre til løber 3. Når løber 3 kommer i mål, har holdet fuldført stafetten. 

Det er en god hjælp, at eleverne ved, om de er løber 1, 2 eller 3.

Hvis de glemmer det, kan de se det på deres startnummer. 

 

HVAD ER EN SKIFTEZONE?

Skiftezonen er området mellem start og mål, hvor eleverne skal give depechen videre til næste løber på holdet. Alle elever skal (i modsætning til de voksnes stafet) starte inde i skiftezonen. 

Alle løber 2 og 3 skal stå klar i venstre side. 

Når alle løber 1 er sendt afsted (de sendes afsted i 3 omgange), går alle løber 2 over til det gule skilt, der passer til deres startnummer. Her holder løber 2 øje med, hvornår løber 1 kommer i mål, så depechen kan overdrages.


Ved hver startnummergruppe er der et dyr, som eleverne kan bruge til at navigere efter, når de kommer I mål og skal overdrage depechen til næste løber. 


 

Når løber 2 er sendt afsted, går løber 3 over til det gule skilt, der passer til deres startnummer. Her holder løber 3 øje med, hvornår løber 2 kommer i mål, så depechen kan overdrages. Når man har overdraget depechen skal man gå ud af skiftezonen.

Onsdag: Når løber 3 kommer i mål, skal han/hun aflevere depechen i en af de opstillede baljer ved udgangen af skiftezonen.

Torsdag: Når løber 3 kommer i mål, kan han/hun smide engangs-depechen ud.
 HVAD ER EN DEPECHE?

Depechen er den stav, man giver videre til næste løber, når man kommer i mål

OBS! Depechen er udleveret sammen med startnumrene.

I depechen sidder en engangsdepeche med tidtagningschip, som I selv skal rulle sammen. Depechen er klipset sammen med startnumrene
 


HVORDAN OVERDRAGER MAN DEPECHEN?

Skiftezonen kan for nye deltagere godt virke lidt forvirrende. Med denne video kan I vise eleverne, hvordan man skal finde næste løber på holdet og give depechen videre.


 DER ER HJÆLP AT HENTE

I skiftezonen står der en masse hjælpere til at guide børnene, og I er som lærere og pædagoger også velkommen til at stå inde i skiftezonen og hjælpe børnene. Tag evt. en sjov hat på, så eleverne nemt kan finde jer. 

Aftal et mødested med eleverne, når de har løbet (evt i teltet). Det er vigtigt, at de forlader skiftezonen. 

Derudover vil der blive speaket over højtalerne, hvad der skal ske.