Slide background Highland Mountainbike Challenge 2019 TILMELD!

DATO

SØNDAG D. 12. MAJ

TID

KL. 10:00

STED

SILKEBORG - AARHUS

DISTANCE

103 KM


DET ULTIMATIVE MOUNTAINBIKE-EVENTYR PÅ TVÆRS AF SØHØJLANDET

100 KM FRA SILKEBORG TIL AARHUS
 

Highland Mountainbike Challenge er et unikt mountainbike-eventyr fra Silkeborg til Aarhus, på tværs af Søhøjlandet. 100 km gennem danmarks bedste og mest udfordrende mountainbiketerræn og dermed ét af Danmarks mest barske Mountainbikeløb.

Vi giver dig kamp til stregen med en benhård rute. Til gengæld hjælper vi dig alt det, vi kan, med masser af velassorterede depoter, mekanikere, skarp rute-afmærkning og toptunede officials, så du kan fokusere alt din energi på én ting; at komme igennem de hårdeste 100 km mountainbike-rute i Danmark.
  

RUTEFREMVISNING

Vi gentager succesen fra tidligere år og i samarbejde med Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter, inviterer vi til mountainbike-tur i Silkeborg søndag den 7. april, hvor vi præsenterer dele af ruten til Highland Mountainbike Challenge 2019. Alle mountainbikere kan deltage.

Efter cykelturen stiller vores gode samarbejdspartner, Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter, kaffe og kage klar til alle deltagerne i rutefremvisningen.

Af hensyn til planlægning, skal I tilmelde jer, men det er gratis at deltage i rutefremvisningen inkl. eftermiddags kaffe/kage. Der er plads til max. 60 personer.

Skulle det vise sig, mod al forventning, at der er for få tilmeldinger forbeholder vi os retten til at aflyse rutefremvisningen.

Tilmeldingen til rutefremvisningen er slut. 

GIV ET GAVEKORT

Nu har du muligheden for at give et gavebevis til årets vildeste MTB udfordring  - Highland Mountainbike Challenge

Når gavebeviset til løbet er købt, får du tilsendt en bekræftelse på mail sammen med et flot gavebevis, der kan downloades og printes.

Praktisk information:
Gavebeviset til Highland Mountainbike Challenge (værdi 709,00 dkk inkl. gebyr) er ikke startnummeret. Det er vigtigt, at du indtaster dine egne oplysninger og ikke modtageren af gavebeviset. Modtageren skal selv foretage en tilmelding på aarhusmotion.dk med koden fra gavebeviset.
 

Klik HER for at købe gavebeviset 

RUTEN

100 km – 1400 hm på mountainbike er hårdt. Rutens første 50 km kommer til at veksle mellem singletrack og skovstier gennem Vesterskov, Østerskov og Sønderskoven omkring Himmelbjerget.

Når deltagerne rammer Ry, flader ruten ud og bliver mindre teknisk frem til Jeksen, hvor den sidste single-track-sektion er.

Efter Jeksen rammer ruten Brabrand stien. Herfra er der tons det sidste stykke ind til Godsbanen i Aarhus.


  

VEJLSØHUS, SILKEBORG

Starten på Highland Mountainbike Challenge, går fra Vejlsøhus Konceference og Hotel midt i Silkeborg, lige i udkanten af skoven. Vejlsøhus disker op med kaffe til alle deltagere, og mekanikere står klar til at give deltagernes cykler et sidste check, så alle er klar til den strabadserende tur til Aarhus.

OVERNATNING

Vi har lavet en aftale med Vejlsøhus, som sikrer alle deltagerer til Highland Mountainbike Challenge en speciel pris på lækker overnatning lige ved start. Læs mere HER


 DEPOTER

Der er 3 velassorterede depoter på ruten med energiprodukter, mekanikergrej og glade offcials.

På det midterste depot, ca. 50 km, ved Hotel Julsø, kan deltagerne få lidt at spise, tanke op, samle op på gruppen - tiden kører dog videre.

 

AFTER RACE - GODSBANEN, AARHUS

Målet er ved Godsbanen i Aarhus. Her disker vi op med en udsøgt buffet, designet til at please deltagernes udmarvede kroppe. Nyd maden og skyl den ned med en øl, mens du deler historier fra ruten.

Når du kommer i mål, kan du parkere din cykel som er under opsyn, hente din bagage i garderoben og snuppe et bad. Så er du helt sikkert klar til et solidt måltid mad og en kold øl.

 


  

SIKKERHED

Highland Mountainbike Challenge er et langt og hårdt løb. De fleste deltagere vil bruge mellem 5-7 timer for at gennemføre. Derfor er det vigtigt at alle deltagere er forberedt til løbet, hvilket vil sige:

 • Solid træning forud for løbet
 • Påklædning til ændringer i vejret
 • Reparations-kit (multitool, dækjern, slanger, kædeled, pumpe, etc.)
 • Energi til turen (på de 3 depoter kan du fylde op)

Skulle ruten og vejret knække dig eller din cykel, har vi et fejeblad og samaritter, der kan komme dig til undsætning. Mere info herom ca. 2 uger før løbet.DETTE FÅR DU:
 

PÅ RUTEN:

 • Unik rute
 • Chip tidtagning
 • Gode velassorterede depoter med diverse energi-produkter.
 • Energi drik
 • Frisk frugt
 • På  det midteste depot ved 48 km står Hotel Julsø for mad og kaffe - der vil desuden være: energidrik, vand, myslibar, bananer, cola
 • Du har selv mulighed for at lave mindre cykelreparationer ved alle depoter. Der findes værktøj, slange, dæk, kædeled mm. hvis uheldet skulle være ude.

I MÅL:

 • Årskrus
 • Lækker buffet med gode råvarer
 • En gratis sodavand/øl til maden
 • Mulighed for at sidde indendørs
 • Transport af bagage fra Silkeborg til Aarhus
 • Gratis cykelopbevaring under opsyn i mål


 
 SAMARBEJDSPARTNERE

Løbet er udviklet i samarbejde med Visit Silkeborg og Visit Skanderborg.
 

Det får du ved dette event

RUTE

Et 100 km mountainbike-eventyr på tværs af Søhøjlandet – Fra Silkeborg til Aarhus

TERRÆN

Den totalt afmærkede rute går gennem Danmarks bedste mountainbike-terræn

FORPLEJNING

Lækker forplejning undervejs, depot ved Julsø og økologisk buffet i mål ved Godsbanen


Highland Mountainbike Challenge 2019
379 startnumre tilbage
103 km

100 km: Pris pr. deltager
Til og med 31. mar 2019 699,00 DKK + gebyr
Fra 1. apr 2019 749,00 DKK + gebyr
Håndteringsgebyr: 10,00 DKK pr. deltager

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 5,00 DKK.