Slide background

DATE

SUNDAY 12. MAY

TIME

KL. 10:00

PLACE

Silkeborg - Aarhus

DISTANCE

103 KM


DET ULTIMATIVE MOUNTAINBIKE-EVENTYR PÅ TVÆRS AF SØHØJLANDET

100 KM FRA SILKEBORG TIL AARHUSGrundet bl.a. byggeri i både Aarhus og Silkeborg er 2020 udgaven af Highland Mountainbike Challenge udsat til 2021. Byggeriet har vanskelig gjort at få logistikken til at hænge sammen.


Vi overvejer desuden at lave et nyt setup til løbet hvor der er start og mål samme sted, men stadig bruge det bedste af den danske natur til løbet. 2020 vil vi bruge på at tænke løbet igennem, få nye ideer og lave et endnu bedre løb i 2021.


 

 

Highland Mountainbike Challenge er et unikt mountainbike-eventyr fra Silkeborg til Aarhus, på tværs af Søhøjlandet. 100 km gennem danmarks bedste og mest udfordrende mountainbiketerræn og dermed ét af Danmarks mest barske Mountainbikeløb.

Vi giver dig kamp til stregen med en benhård rute. Til gengæld hjælper vi dig alt det, vi kan, med masser af velassorterede depoter, mekanikere, skarp rute-afmærkning og toptunede officials, så du kan fokusere alt din energi på én ting; at komme igennem de hårdeste 100 km mountainbike-rute i Danmark.
  

RACEWEEK

Så er der kun lidt over en uge til, at vi lader startskuddet gå til årets Highland Mountainbike Challenge igennem noget af den dejligste natur, som Danmark kan byde på.
Der er en del ændringer på ruten i år, blandt andet fordi de lige nu er ved at bygge en ny vej gennem Nordskoven i Silkeborg. Så vi har været ude og pløje skoven tynd på cyklen og fundet nogle nye fede spor. 


SE RUTEN HER
https://www.gpsies.com


 


  

RUTEN

100 km – 1500 hm på mountainbike er hårdt. Rutens første 50 km kommer til at veksle mellem singletrack og skovstier gennem Vesterskov, Østerskov og Sønderskoven omkring Himmelbjerget.

Når deltagerne rammer Ry, flader ruten ud og bliver mindre teknisk frem til Jeksen, hvor den sidste single-track-sektion er.

Efter Jeksen rammer ruten Brabrand stien. Herfra er der tons det sidste stykke ind til Godsbanen i Aarhus.


  

VEJLSØHUS, SILKEBORG

Starten på Highland Mountainbike Challenge, går fra Vejlsøhus Konceference og Hotel midt i Silkeborg, lige i udkanten af skoven. Vejlsøhus disker op med kaffe til alle deltagere, og mekanikere står klar til at give deltagernes cykler et sidste check, så alle er klar til den strabadserende tur til Aarhus.

OVERNATNING

Vi har lavet en aftale med Vejlsøhus, som sikrer alle deltagerer til Highland Mountainbike Challenge en speciel pris på lækker overnatning lige ved start. Læs mere HER


 DEPOTER

Der er 3 velassorterede depoter på ruten med energiprodukter, mekanikergrej og glade offcials.

På det midterste depot, ca. 50 km, ved Hotel Julsø, kan deltagerne få lidt at spise, tanke op, samle op på gruppen - tiden kører dog videre.

 

AFTER RACE - GODSBANEN, AARHUS

Målet er ved Godsbanen i Aarhus. Her disker vi op med en udsøgt buffet, designet til at please deltagernes udmarvede kroppe. Nyd maden og skyl den ned med en øl, mens du deler historier fra ruten.

Når du kommer i mål, kan du parkere din cykel som er under opsyn, hente din bagage i garderoben og snuppe et bad. Så er du helt sikkert klar til et solidt måltid mad og en kold øl.

 


  

SIKKERHED

Highland Mountainbike Challenge er et langt og hårdt løb. De fleste deltagere vil bruge mellem 5-7 timer for at gennemføre. Derfor er det vigtigt at alle deltagere er forberedt til løbet, hvilket vil sige:

 • Solid træning forud for løbet
 • Påklædning til ændringer i vejret
 • Reparations-kit (multitool, dækjern, slanger, kædeled, pumpe, etc.)
 • Energi til turen (på de 3 depoter kan du fylde op)

Skulle ruten og vejret knække dig eller din cykel, har vi et fejeblad og samaritter, der kan komme dig til undsætning. Mere info herom ca. 2 uger før løbet.DETTE FÅR DU:
 

PÅ RUTEN:

 • Unik rute
 • Chip tidtagning
 • Gode velassorterede depoter med diverse energi-produkter.
 • Energi drik
 • Frisk frugt
 • På  det midteste depot ved 48 km står Hotel Julsø for mad og kaffe - der vil desuden være: energidrik, vand, myslibar, bananer, cola
 • Du har selv mulighed for at lave mindre cykelreparationer ved alle depoter. Der findes værktøj, slange, dæk, kædeled mm. hvis uheldet skulle være ude.

I MÅL:

 • Årskrus
 • Lækker buffet med gode råvarer
 • En gratis sodavand/øl til maden
 • Mulighed for at sidde indendørs
 • Transport af bagage fra Silkeborg til Aarhus
 • Gratis cykelopbevaring under opsyn i mål


 
 SAMARBEJDSPARTNERE

Løbet er udviklet i samarbejde med Visit Silkeborg og Visit Skanderborg.
 

Included

RUTE

Et 100 km mountainbike-eventyr på tværs af Søhøjlandet – Fra Silkeborg til Aarhus

TERRÆN

Den totalt afmærkede rute går gennem Danmarks bedste mountainbike-terræn

FORPLEJNING

Lækker forplejning undervejs, depot ved Julsø og økologisk buffet i mål ved Godsbanen


Highland Mountainbike Challenge 2019
348 remaining places

Price per participant
Through Apr 1, 2019 11:59 699.00 DKK + fee
From Apr 1, 2019 12:00 749.00 DKK + fee
Fee: 10.00 DKK per participant

Mulighed for tilkøb af resultat-SMS à 5.00 DKK.