TUESDAY 22. AUG & WEDNESDAY 23. AUG & THURSDAY 24. AUG
KL. 18:30
Mindeparken
5 KM WALK & 5 KM STAFET
Engangsdepechen til stafetten finder I sammen med startnumrene i kuverten. I skal huske at medbringe den på løbsaftenen. Ingen depeche - ingen tidtagning. Husk den skal foldes.
Alle hold modtager en DHL-stafet madkasse samt øl, vin eller sodavand efter eget valg. Madkassen kan hentes fra kl. 16.00-21.00 - husk at medbringe kuponen som udleveres sammen med startnumrerne. Hvis DHL madkassen ikke ønskes, så kan den doneres til Madspild - Nej tak.
Engangsdepeche med chip udleveres i kuverten sammen med startnumrene fra kl. 16.00 på løbsdagen. Tidtagning foregår med to chip, som sidder fast på depechen. Se vejledning i kuverten - så den nye depeche bliver rullet rigtigt sammen.
Walkerne får deres tid registreret via engangschip, som er monteret på et af de fem startnumre, der hører til et hold. HUSK derfor at én af deltagerne skal bære dette startnummer. Holdets tid kan ses på www.aarhusmotion.dk. Det er også muligt at få resultaterne på SMS - dette skal tilkøbes ved online tilmelding. Strandvejsspurten fremgår også af resultatlisten.
Følg med i de seneste nyheder og tjek oversigtskortet på aarhusmotion.dk.
Informer løbevenner / kollegaer om, hvor I skal mødes.
Kom i god tid.
Lad bilen stå hjemme – kom på cykel.
Kommer I udenbys fra, så tjek parkeringsmulighederne på forhånd. Dette kan ses i menuen "Parkering".
Husk at medbringe startnummer og engangsdepechen!
Aftal med de andre holddeltagere, hvor I skifter depeche i skiftezonen.
Husk, at løberuten er lidt hård på den første km. Spar på kræfterne.
Vis respekt overfor de andre deltagere.
Marselisborg Mindepark blev indviet i 1925 som et ca. 15 ha stort areal skrånende mod Aarhusbugten og med udsigt til Skødshoved og Mols. Mod syd og nord blev arealet afgrænset af gammel bøgeskov og anden bevoksning. I parken blev der plantet partier med mange forskellige træer og buske.
Det var oprindeligt tanken, at parken skulle være samlingssted for udenlandsdanskere, når de var på besøg i hjemlandet. Denne plan fik dog ikke rigtig fodfæste, bl.a. fordi Rebild-festerne ved Rold Skov fik så stor tilslutning.
I 1934 blev monumentet for faldne danskere i 1. verdenskrig indviet. Anlægget blev en realitet efter en længere proces med forskellige forslag til placering og udformning. Der blev valgt et projekt af arkitekten Axel Ekberg og billedhuggeren Axel Poulsen.
Monumentet er en stor cirkulær mur, som er bygget ind i terrænet. Indersiden er beklædt med kalksten fra Euville i Frankrig. I kalkstenen er indhugget over 4.140 navne på faldne danskere samt relieffer, der skildrer "Udmarchen", Kampen", "Freden" og "Hjemkomsten".