• Af Lars Fabricius
  • Skrevet d. 05.09.17

Løbsberetning - fra lygtepælsløber til marathonløber

Læs Lars' fantastiske historie, og hvad Bestseller Aarhus City Halvmarathon har gjort for ham. Lars har deltaget i Bestseller Aarhus City Halvmarathon siden 2015 og har tænkt sig at fortsætte. Han har tabt 54 kilo og er på vej til sin første ironman. 

Fra tyk til marathonløber - en løbsberetning fra Lars

Mit navn er Lars Fabricius. Det meste af mit liv har jeg været overvægtig. Jeg levede et liv, der stod på alkohol, junk food og alt for lidt motion. Jeg vidste godt, at jeg var stor, men havde aldrig villet indse, at det var så slemt. Jeg levede et liv bag en facade, hvor jeg hver eneste dag benægtede min vægt overfor mig selv og gjorde alt for ikke at se mit spejlbillede.

En dag skulle jeg ind til byen; jeg skulle ind og købe noget nyt tøj, hvilket jeg normalt aldrig gjorde. Men jeg var nået til et punkt, hvor jeg ikke længere kunne passe nogen af de bukser, jeg havde. Jeg tog ind til byen og fik prøvet nogle bukser. Det var pinligt! Jeg fik det fysisk dårligt, og det var som at få smidt en iskold spand vand i hovedet. Sandheden havde indhentet mig, og det ramte mig. Da jeg vågnede næste dag besluttede jeg mig for, at nu var det nok. Nu var det tid til, at jeg tog kontrollen over mit eget liv og ikke lod det styre af alkohol og junk food. Jeg var på det tidspunkt lige blevet onkel for anden gang, til en lille niece, og jeg vidste, at jeg gerne ville være et godt forbillede for hende og hendes storebror. Jeg ville ikke være den fede onkel, som ikke kunne komme med op i aktiviteterne i Tivoli eller være den onke,l der ikke kunne spille fodbold, fordi jeg ikke havde luft til det.

Jeg tog beslutningen; det skulle være ændres, og da jeg endelig fik taget mig sammen stod vægten på 130 kg.

I november måned 2014 gennemførte en af mine venner, med lidt for meget på sidebenene, et halvmarathon. Jeg tænkte "Hvis han kan, så kan jeg også" og herefter meldte jeg mig ind i Fitness World og begyndte at løbe. Til at starte med kunne jeg ikke løbe 100 meter. Jeg lavede en aftale med mig selv om, at jeg løb hen til en lygtepæl og herefter gik hen til den næste - og sådan startede mit "løbeliv". Lygtepælene hjalp mig igang, og da jeg pludselig kunne løbe 1 km. øgede jeg efterfølgende med 10% pr. gang. Det første lange stykke tid hadede jeg at løbe. Men der var noget psykologisk, der sparkede ind, og pludselig kunne jeg løbe 10 km. Et 2 cifret tal! Det var vildt. Tiden gik, og jeg tilmeldte mig Bestseller Aarhus City Halvmarathon 2015. Jeg havde brug for et mål - og pludselig havde jeg et! 21,097 meter. Jeg trænede og trænede, løb fra lygtepæl til lygtepæl. 

Første Bestseller Aarhus City Halvmarathon 
Jeg husker dagene op til løbet. Jeg drømte, at jeg løb forkert. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg gik ind til. Det eneste løb jeg havde deltaget i var skolernes motionsløb i 4. klasse. Jeg husker tydeligt, da jeg ankom til musikhuset for at afhente mit startnummer. Jeg mærkede stemningen, alle menneskerne og nervøsiteten. Det var for vildt! 

Startskuddet lød søndag den 21. juni 2015 kl. 10.00. Jeg havde en vild følelse i kroppen, da jeg løb ud på mine første 21,097 km. Jeg løb midt på vejen med tilskuere på hver sin side - det var fuldstændig vanvittigt. På hele ruten var der en fantastisk stemning, og da jeg krydsede målstregen efter 1 time og 53 minutter var jeg mere stolt end nogensinde før. Jeg havde gennemført! Og jeg var på ingen måde i tvivl om, at jeg skulle opleve det kick igen.

Fra halvmarathon til halv ironman
Jeg havde haft den vildeste oplevelse til Bestseller Aarhus City Halvmarathon, og jeg havde fået smag for mere. Herefter deltog jeg i det ene halvmarathon efter det andet. Halvmarathon blev til marathon, og senere til en halv ironman. I august 2017 gennemførte jeg min første halve ironman, og jeger ved at træne op til en hel ironman. Jeg vejer nu 76 kg og læser til personlig træner. Mit ønske er, at jeg i fremtiden kan hjælpe andre med overvægt, da jeg om nogen ved, hvad de gennemgår. 

Jeg ved, at hvis jeg ikke havde løbet Bestseller Aarhus City Halvmarathon og fået den kæmpe oplevelse og opbakning på ruten - så havde jeg ikke fortsat dette projekt. Jeg har nu besluttet mig for, at jeg vil løbe Bestseller Aarhus City Halvmarathon hvert år, da det var det, der startede det hele tilbage i 2015. 

Mit navn er Lars Fabricius  - jeg gik fra at være lygtepælsløber til marathonløber.