• Af Aarhus Motion
  • Skrevet d. 22.06.17

Kom igang med at løbe trail

Trailløb er det nye sort. Har du mod på at skifte asfalten ud med et udfordrende offroad-løb i smukke, naturskønne og bakkede omgivelser? Så er trailløb måske noget for dig. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang med trailløb. 

Alle kan blive klar til at løbe trailløb – men hvad kræver det? Trailløb tager dig i modsætning til den normale løbetur på landevejr og fortove væk fra de flade og hårde underlag og med ind i skoven, hvor der er bakker, ujævnt underlag, væltede træer og smukke omgivelser. 

Vi kommer her med vores bud på, hvad der skal til for at komme i gang med trailløb:  

Kombiner asfalt og skov

Kombiner din flade løbetur med en lille tur forbi skoven for at udforske terrænet. Trailløb foregår 100% i skov og på ujævnt terræn, men start med at inddrage skoven som et lille element på din normale løbetur. På den måde lærer du terrænet at kende og kan ligeså stille vende kroppen til at løbe på ujævnt underlag. Brug terrænet til at opnå en bedre form og en stærkere fysisk. Når du mener du er klar, så find en god rute som er 100% i skoven og nyd oplevelsen.

En frisk tur gennem Giber Å

Smukke Marselisborg Skov

 

Gør det simpelt

Måske har du læst om trailløb og set billeder af folk, der løber i specielle sko med specielt udstyr. Dette behøver du ikke til at starte med. Gør det simpelt og mærk efter om dine løbesko ikke kan klare opgaven i skoven. Du kan eventuelt mebringe vand på din tur. 
 

Giv dig selv en anderledes oplevelse

Trailløb giver dig en anderledes oplevelse i naturen. Fokuser ikke på at komme hjem i en bestemt tid – men sørg for at være i nuet og nyd løbeoplevelsen. Trailløb er en social sport, så hiv dine venner med i skoven og hjælp hinanden igennem de udfordrende områder. Undersøg eventuelt om der er en trailklub i dit lokalområde.
 

Vær nysgerrig

Lad mobiltelefonen blive hjemme. Sørg for at være nyde skovens lyde, vær nysgerrig og gør løbeturen til en leg. Sørg for at holde fokus på underlaget og vær opmærksom på ændringer i terrænet.
 

Mærk efter i din krop

Trailløb er mere udfordrende end almindelig løb og stiller derfor store krav til din krop. Det er vigtigt, at du at tænker på, at dine ben ikke skal være stive – du skal ned i knæ og hele tiden forsøge at være i balance.

Den store variation i terræn og tempo gør, at du skal være ekstra opmærksom på at mærke efter i din krop. Så undgå skader ved at stoppe i god tid.

Er du klar til at udfordre dig selv? Forude venter Moesgaard Trail Run 2017 som har distancer 4, 8 eller 12 km. Du beslutter selv på dagen, hvilken distance du vil løbe. Vi garanterer, at det bliver en spændende og udfordrende rute, hvor du ikke bare kan sætte hjernen og fødderne på autopilot.