• Af Kasper Christensen, løbeentusiast
  • Skrevet d. 22.03.17

Fra dovendyr til dynamo

I starten tog det længere tid at tage løbetøjet på end at løbe selve turen, men Kasper Christensen er efterhånden kommet efter det. Fire år senere har han løbet 18 halvmarathoner og tre marathoner, og han fortæller dagligt om det på sin blog ’Vejen til det lange løb’, kasperc.dk 

Kasper kalder det for sin ’godkendte egoist-tid’. Med to sønner på 7 og 9 år, en enkelt kone, en lang arbejdsuge og et hus i Trige er der ellers nok at se til, men alt det er glemt på løbeturene. „Når jeg tager løbeskoene på, eksisterer der blot mig og min krop. Jeg får klaret mine tanker og koncentrerer mig bare om at holde benene i gang,“ fortæller han.

SLUT SOM SOFAVÆLGER

Vægten var for høj og energiniveauet for lavt. Noget måtte gøres tilbage i 2011. Derfor tog Kasper en aktiv beslutning om at rejse sig fra sin elskede sofa. Da han mestrede de første 5 kilometer, tilmeldte han sig det første Aarhus City Halvmarathon i 2012.

På sin blog erklærer Kasper, at det ikke er en blærerøvsblog. Det er et redskab for at holde sig selv motiveret – og så har han erfaret, at der er mange som ham selv – altså dem, der aldrig bliver super hurtige løbere, men løber, fordi de synes, det er sjovt.

HVORDAN TRÆNER JEG?OP TIL ET HALVMARATHON??

Derfor er Kasper også den perfekte at spørge til råds, når du skal have tips til din forestående træning op til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016:

„Minimum tre måneder før skal du tilpasse din løbetræning til et halvmarathon. Det kan enten være med et løbeprogram, du finder på nettet, eller du kan få lagt et individuelt løbeprogram. De fleste løbeprogrammer er bygget op, så du minimum skal løbe tre gange om ugen. Det bedste er at variere dine ture, så du veksler mellem korte hurtige ture, intervalture og de lidt længere og roligere ture. Det er vigtigt, fordi din krop har brug for de her skift for at yde optimalt. Det er lidt ligesom dine smagsløg – hvis du spiser det samme hver dag, så lægger de til sidst ikke mærke til de forskellige nuancer. Det er fint at løbe maksimalt 16–17 kilometer. På de sidste 4–5 kilometer, du skal løbe til et halvmarathon, bliver du båret af adrenalinen og tilskuerne – især i Aarhus!“

KULDEGYSNINGER I SMILETS BY

Aarhusianeren har et helt specielt forhold til det lokale halvmarathon i sin hjemby. „Det var jo mit allerførste – og nu har jeg løbet det alle år – og skal selvfølgelig også løbe det i år,“ fortæller Kasper, der i dag er Newline Athlete, dvs. Newline sponserer en del af hans aktive livsstil.

„Selvom jeg både har løbet marathon i Berlin og Paris, er der noget helt specielt ved Aarhus. Man kan simpelthen ikke løbe ruten uden af få kuldegysninger mindst én gang. Alle løbere føler sig som superhelte, når de løber i Aarhus’ gader. Og så er det jo en sand familiefest. Bedre halvdele, børn og bedsteforældre bakker op på sidelinjen, og der er musik og underholdning langs hele ruten – foruden skov, vand og det charmerende bymiljø. Der er en fantastisk stemning over det hele!“

”Min søn, Elias, på 9 år har Tourettes syndrom og ADD. Han er også begyndt at tage løb til sig – og faktisk har løb været med til at give ham en helt særlig ro – både under og efter løbeturen. Løb er hans frirum – og en meget sund form for medicin.“