• Af Kristian Sletten, Test og Træningsfysiolog StayActive
  • Skrevet d. 20.03.17

5 TIPS – til at komme sund igennem de mørke vintermåneder

Kristian Sletten, som er Test og Træningsfysiolog hos StayActive har givet 5 gode råd til komme sund igennem de mørke vintermåneder. 

1. Hold dig aktiv

Vintermånederne er en tid, hvor man ofte er indendørs, hvilket betyder, at man generelt bevæger sig mindre. Det bedste, du kan gøre for din krop, er, altid at holde dig aktiv ­ også selvom vejret ikke tillader det. Tag varmt tøj på og gå en tur ­ helst lige efter du har spist.

2. Spis masser af kål

Rød, hvidkål og ikke mindst grønkål indeholder masser af fibre, antioxidanter og masser af vitaminer og mineraler. Især grønkål er værd at fylde kroppen med, da den har et højt indhold af A­, B­, C­vitaminer, og mineralerne kalium, calcium.

3. Spar på alkoholen

De mørke måneder kan ofte være skyld i at man nyder et ekstra glas rødvin til maden, eller får et par snaps for meget til julefrokosten. Alkohol er faktisk et sukkerstof, drik derfor et stort glas vand mellem hvert glas vin eller øl. Desuden anbefaler sundhedsstyrelsen, at man ikke skal drikke alkohol for sundhedens skyld.

4. Undgå at overspise

Overspisning er nok en af de ting, som vi danskere er bedst til. Forsøg at have lidt i maven, inden du går til julefrokost eller fest, og spis indtil du ikke er sulten mere, i stedet for at spise indtil du er mæt.

5. Vælg nødder og frugt som snacks

Både nødder og frugt kan let erstatte det søde valg. De bidrager med sunde fedtsyre og fibre, i stedet for de tomme kulhydrater der findes i sukkeret.