• Af Thomas Bundgaard
  • Skrevet d. 15.03.17

Mountainbike - anderledes træningsform

Mountainbike eller MTB er en anderledes og udfordrende træningsform. Kroppen og hovedet testes og udfordres på styrke, kondition og balance. MTB er desuden en afvekslende form for træning med store naturoplevelser. 

Af Thomas Bundgaard, indehaver af Velofit 

MTB-træning kan bestemt hjælpe dig med at blive en bedre løber. MTB udvikler mange af de samme muskelgrupper som løb – og en hel del andre, men på en mere skånsom måde.

SKÅNSOM TRÆNING ISÆR FOR NYE LØBERE OG LØBERE UNDER GENOPTRÆNING

Spidsbelastningen under cykling er slet ikke den samme som under løb, hvor knæ, hofter og fødder belastes hårdt – faktisk helt op til 4–8 gange din kropsvægt. Når du cykler, eksempelvis under en sprint, belastes knæet med 1–1,5 gange din kropsvægt. Det betyder, at du kan træne dit kredsløb effektivt og i længere tid uden at overbelaste dine knæ, hofter eller fødder. Det er særligt velegnet, hvis du er ny indenfor løb eller døjer med overbelastningsskader.

KUN ET SUPPLEMENT

MTB-træning skal dog kun ses som et supplement til løbetræningen, da sene-og ledstyrken skal trænes for at blive en bedre løber. Du kan altså ikke bare cykle og regne med at løbe en fantomtid til dit næste motionsløb.

ET AFVEKSLENDE SUPPLEMENT TIL LØB

Det er motiverende og forfriskende at træne noget anderledes og udfordre sig selv på nye måder. Mountainbike er fantastisk til at holde formen og motivationen skarp henover vinteren.