• Af StayActive
  • Skrevet d. 05.08.16

Sidste forberedelser før Grand Prix Aarhus

Kristian Sletten fra StayActive giver de sidste tips og tricks før Grand Prix Aarhus løber af stablen om en uges tid.

Fokus er nu rettet mod de sidste vigtige forberedelser og det er lige oppe over at racet finder sted. Det er nu alle detaljerne skal finpudses og formen skal bibeholdes uden at skulle ud på vilde og lange træningspas. Det vigtigste er at kroppen gør sig klar til at komme ud og køre stærkt på landevejene. Hvis du har fået trænet godt, er det i denne periode, at træningen skal trappes ned. Det betyder at træningen i uge 31 være præget af, at du kører lidt færre kilometer end du plejer, men at intensiteten stadig er relativ høj. Det er vigtigt ikke blot at gå i dvale fordi man tænker, man skal trappe ned. Hvis det er muligt, må du gerne køre på racetidspunktet og i det udstyr, som du regner med at køre med/i. Det er ligeledes vigtigt, at du tester den mængde energi af, som du forventer at indtage undervejs samt at du prøver at drikke den mængde væske, du har brug for. Disse ”småting” er limen der får korthuset til at blive helt stabilt og et godt fundament for den gode oplevelse. Hvis du stadig er i tvivl omkring dit væskeindtag, kan du prøve at veje dig før og efter en træning uden tøj og i aftørret tilstand. Her må du ikke have mistet mere end 2% kropsvægt. Hvis du har tabt mere skal du drikke mere, når du cykler, men hvis du ikke har tabt mere end 2 % er dit væske indtage fornuftigt.

Uge 32 er raceweek og det vigtigste i denne uge, er at du føler du får mere og mere friske ben og hovedet bliver raceready. Derfor er distancen kortet ned og der er kun en enkelt træning (udover selve løbet). Her er det vigtigt, at du under turen tjekker at alt fungerer som det skal på cyklen! Tjek at bremserne fungerer, at cyklen ikke giver diverse mislyde når du cykler og at gearne virker upåklageligt. Hvis der er nogen der knager eller ikke fungere så send hurtigst mulig din cykel til mekanikeren. Endeligt skal vi til at komme i racemode som betyder at vi skal tune vores mindset til at køre race. Du må derfor gerne, i dagene op til løbet, sætte dig ind i hvor start/mål er, hvordan du kan komme dertil og hvad der skal medbringes før, under og efter løbet. Samtidig bør du tjekke hvad vejrudsigten siger og sikre dig, at du har drikkedunkene og dit energi klar. Således kan fokus være 100 % på at træde i pedalerne, når der er styr på alle rammerne omkring dit race.

RaceWeek Tips

  • Få tjekket cyklen godt igennem inden raceday
  • Husk at spise godt på raceday og husk det energi og væske du forventer at bruge på dagen. Bland det gerne dagen inden og stil i køleskabet, men ikke mere end 24 timer før.
  • Gør gerne tøj, cykel og andet gear klar dagen inden
  • Sørg for at neglene er klippet
  • Pas på med at undgå helt at træne
  • Husk at hente dit startnummer - det kan dog også hentes på dagen
  • Undgå at gøre noget komplet nyt dagene inden race. Alt skal være som du plejer og kender det
  • Undgå panik træning. Du kan ikke hente noget forsømt i disse uger!