• Skrevet d. 20.11.19

Interview med løber Karen Ehrenreich

Det er kun 3 år siden Karen Ehrenreich løb sit første halvmarathon, og herefter er det gået stærkt. Fra BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016 til 2019 skar Aarhus 1900 løberen mere end 22 min af sin halvmarathon-tid, hvilken resulterede i en flot førsteplads. Læs mere om den aarhusianske løber i dette interview.

BAGGRUND

Navn: Karen Ehrenreich
Alder:  35 år
Klub: Aarhus 1900 atletik og Motion
Privat: Jeg er uddannet privatkunderådgiver og ansat i Djurslands Bank. Jeg bor i Aarhus med min kæreste Simon.

Hvad fik dig i gang med at løbe?
Min bedste veninde spurgte, om jeg ville løbe Copenhagen Half sammen med hende i 2016. Træningen gik dog ikke helt så godt, men da jeg flyttede til Aarhus, spurgte en anden veninde, om jeg ville med til træning i løbefællesskabet Runaar. Jeg anede intet om løb og havde svært ved at holde pace. Jeg løb Aarhus City halvmarathon for første gang ca. to måneder senere.

Hvor ofte løbetræner du?
7 til 8 gange om ugen.

Hvad motiverer dig til at løbetræne så ofte?
Jeg elsker at løbe og det giver mig livskvalitet. Jeg er et konkurrencemenneske, og det øger min motivation for at blive bedre.

Hvordan får du træningen til at harmonere med dit familie – og arbejdsliv?
Jeg tilpasser min træning, så den benyttes mest muligt som transport til eller fra arbejde. Min kæreste, venner, familie og arbejdsgiver bakker op om mit løb, så det er jeg glad for.

På podiet til DM i halvmarathon 2019

Cross løb på Amager

Med holdkammeraterne til Vinterløbene

Hvad er din bedste løbeoplevelse?
Aarhus City halvmaraton hvor der var en fantastisk stemning og opbakning.

Hvad er din dårligste løbeoplevelse?
Et Crossløb i Amager.  Jeg faldt på første runde ned af en bakke i et mudderhul, så løbet blev noget tungt og koldt.

Hvad var grunden til, at du deltog i Aarhus City Halvmarathon?
Jeg havde egentlig trænet med fokus på 5 og 10 km. konkurrencer, men besluttede mig for at prøve formen af på halvmarathon-distancen.

Hvilke tanker gik gennem dit hoved, da du løb over målstregen som første kvinde?
Jeg blev rigtig glad og utrolig rørt over hele oplevelsen og især den opbakning, jeg fik på ruten.

Hvad kan du ikke undvære, når du løber?
Min viljestyrke

Hvad spiser du til morgenmad på en stor løbsdag?
Som oftest en stor portion havregrød, banan, vand og kaffe.

Hvem er dit løbeidol og hvorfor?
Jeg har ikke et løbeidol, da jeg er startet i en sen alder og har ikke haft det store kendskab til atletiksporten.

Overvejer du nogensinde at droppe løb og gøre noget helt andet?
Nej, jeg elsker at løbe og har ikke løbet i så mange år endnu. Så jeg håber på at forbedre mig yderligere de kommende år og satser på at løbeglæden varer ved.

Hvad er dine fremtidsplaner inden for løb?
Jeg håber på at kunne fortsætte min udvikling og blive en bedre løber samt nå næste milepæl - sub 1.14 på halvmaraton distancen.

3 gode råd til debutanterne i halvmarathondisciplinen?
1) Tro på dig selv og nyd løbet
2) Spis og sov godt i dagene op til løbet
3) Start ikke ud for hårdt. Løb hellere lidt langsommere i starten. Det giver typisk en god oplevelse og godt resultat.