• Skrevet d. 02.10.18

Interview med løber Amalie Haughuus

Amalie Haughuus blev den kvindelige vinder af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2018. De sidste 3 år er hun kravlet et skridt op af sejrspodiet for hvert år og gået fra en tredjeplads i 2016 til en førsteplads i 2018, hvor hun også satte ny løbsrekord. 

Læs mere om hvordan det hele startede og hvad hendes far har betydet for hendes løb. 

Navn: Amalie Haughuus

Alder: 25 år

Klub: RUNAAR

Privat: Bor i lejlighed i Aarhus C med min søde kæreste Jonas. Til daglig studerer jeg Medicin på 11. semester, Aarhus Universitet.

 

Placeringer til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

2015: Nummer 15

2016: Nummer 3

2017: Nummer 2

2018: Nummer 1

 

 

Andre placeringer:

2016: DM sølv til HC Andersen Marathon

2017: DM nr. 4 CPH Halfmarathon (Første løb som eliteløber). Top 20 overall kvinder til Frankfurt marathon og bedste tid i 2.46.38

2018: DM 10 km: Individuel nr. 5 og DM sølv for hold med RUNAAR

 

Hvad fik dig i gang med at løbe?

Jeg har en meget aktiv familie, hvor bl.a. min far har dyrket Ironman siden 1989, så gennem hele min barndom har træning og glæden ved at dyrke motion været til stede.

Jeg fandt for alvor interessen for løb, da jeg var færdig med gymnasiet og havde sabbatår. Jeg havde sat mig et mål om, at jeg ville gennemføre et marathon inden jeg fyldte 20 år, så til Hamborg Marathon 2013 blev jeg marathonløber, og siden da er løb blevet en vigtig del af min hverdag.

 

Hvor ofte løbetræner du?

Det kommer lidt an på, hvornår på året det er, og om det er marathonspecifik træning eller om det mere er de mere korte distancer, der er fokus på.
Det svinger nok mellem 6-9 gange om ugen.

 

Hvad motiverer dig til at løbetræne så ofte?

Jeg ELSKER at løbe. Det er løbeglæden, der driver værket. Det giver mig energi og overskud, og det giver mig et stort frirum.

 

Hvordan får du træningen til at harmonere med din familie – og arbejdsliv?

Studietiden er heldigvis en tid, hvor man selv kan disponere en del, og det giver en kæmpe frihed til at få trænet en masse, uden at det går ud over min tid med familien eller Jonas.

 

Hvad er din bedste løbeoplevelse?

Det er faktisk svært at vælge, da mange af mine løbeoplevelser har været sejre på hver deres måde. Mit første marathon, min første podieplacering eller min første DM-medalje osv.
Det skal dog siges, at jeg stadig får gåsehud, når jeg tænker tilbage på dette års Aarhus City Halvmarathon.

 

Billeder fra Amalies løbekarriere 

DM Sølv med RUNAAR

Frankfurt Marathon 2017

(Bedste tid + Top 20 placering blandt kvinder)

CPH Half 2017. Nr 4 til DM og første gang som Eliteløber 

 

Hvad er din dårligste løbeoplevelse?

Det må være Copenhagen Marathon 2018, hvor jeg måtte udgå ved 27km pga. hofteproblemer. Det var første gang, at jeg ikke gennemførte et løb, og det var en skuffelse, der lige skulle sluges bagefter.

 

Hvad er grunden til, at du deltager i Aarhus City Halvmarathon?

Fordi det er et fantastisk løb og en kæmpe fest hver gang!
Jeg elsker stemningen i Aarhus den dag, og samtidig er det på hjemmebane, så det er et løb, som jeg værdsætter og ser frem til hvert år.  

 

De sidste 3 år har du kæmpet dig fra en 3. til en 1. plads i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Hvilke tanker gik gennem dit hoved, da du løb over målstregen som første kvinde?

Tankerne og selve følelsen kan næsten ikke beskrives med ord. Det var så vildt!

Generelt var alt ved løbet vildt! At have cyklerne kørende om én med skiltet: 1. DAME og at have kameramændene liggende på ens side med et kamera stukket op i hovedet på én – det var nærmest helt surrealistisk.

Samtidig skulle jeg stadig være 100% fokuseret, da jeg gik benhårdt efter løbsrekorden, og jeg vidste, at det ville kræve en stor fysisk præstation.

Ordet FORLØSNING beskriver nok bedst det, som jeg oplevede ved målstregen.

”Jeg GJORDE det”, ”jeg KLAREDE det”, ”jeg VANDT!”

BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2018 glemmer jeg nok aldrig ;-) 

 

Hvad kan du ikke undvære, når du løber?

Mine Adidas løbesko.

 

Hvad spiser du til morgenmad på en stor løbsdag?

Enten havregryn med en masse sukker eller hvidt brød med smør og nutella. Dertil en stor kop kaffe og en masse vand.

 

Hvem er dit løbeidol og hvorfor?

Min egen far, Jan Haughuus, er mit største løbeidol.
Han har gjort mig til den løber, som jeg er i dag. Han kender mig ud og ind, og gennem årene er vores utallige træningsture sammen blevet til fantastiske løbeminder.
Han både motiverer og inspirerer mig til at blive en bedre løber, og samtidig ved jeg, at han og min mor ALTID vil være dem, som støtter og tror på mig 100% hele vejen.