11.000 løbere satte gang i de aarhusianske gader

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2018
  • d. 24.06.18

11.000 løbere satte gang i de aarhusianske gader

Der blev kæmpet, heppet og flyttet mange grænser til dagens BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

Løbet blev traditionen tro skudt i gang af Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard. Ulig de tidligere år fortsatte han pga. af en knæskade ikke ud på ruten, men blev og så de mange løbere passere startstregen.  

 

Mange løb deres første halvmarathon

43% af de tilmeldte deltagere løb i dag deres første officielle halvmarathon. Det er ifølge arrangøren næsten en fordobling i forhold til sidste år. PR-klokken, som man må ringe med, når man har slået en personlig rekord, ringede derfor flittigt. Caja Hammerum var en de mange debutanter på distancen, som var forbi klokken: ”Jeg havde en god tur. Det var hårdt de sidste fem km, men der var virkelig god opbakning på ruten. I Jægergårdsgade blev der heppet så meget, at jeg fik total kuldegysning.”


 

Premiere på Run With Me

Som halvmarathon-løber kunne man som noget nyt følges med en løbe-buddy de sidste 11 km af ruten. En mulighed som Carsten Bjerre havde benyttet sig af. Han løber normalt alene, men var i dag glad for at have sin bedre halvdel med det sidste stykke af vejen: ”I starten måtte jeg lige bede hende sænke farten lidt, da jeg havde lagt lidt for hurtigt ud de første 10 km. Til gengæld var det rart at have en stærk kvinde i ryggen de sidste kilometer, hvor det blev lidt hårdt”.

 

Løb 21,097 km baglæns

Der blevet hujet, heppet og måbet, da sidste løber kom i mål med ryggen til målportalen. Og det var ikke kun målstregen, han passerede baglæns - Sonny Kjeldberg løb i dag hele halvmarathon-distancen baglæns. ”Jeg tabte et væddemål til en firmajulefrokost” lød grunden, da speakeren ved målstregen måtte vide hvorfor han havde kastet sig ud i den imponerende bedrift: ”Vi væddede om, at jeg kunne komme først baglæns, og de måtte løbe forlæns – det kunne jeg vist ikke”, lød det lidt træt fra Sonny Kjeldberg. Der var stor opbakning fra kollegaerne både på ruten og i mål, hvor Sonny få meter efter målstregen satte sig ned for at hvile benene.

 

 

Et stort tillykke til dagens hurtigste!

Herrerne

1) Thijs Nijhuis fra Viborg AM/Boligselskabet sct. i tiden 1.05.53

2) Thomas Væsel Wade fra SAYSKY/HMRC i tiden 1.05.56

3) Jesper Fauerschou fra Kræftens Bekæmpelse / Herning L. i tiden 1.07.37

 

Damerne

1) Amalie Haughuus fra Løbeshop i tiden 1.16.58

2) Matilde Fiil Hjort fra Runaar i tiden i tiden 1.20.02

3) Sara Sig Hannibal i tiden 1.20.09

 

Se hele resultatlisten her