BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon bliver halvmarathon nr. 100

• BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2018
  • d. 20.06.18

Når Kim Nymark på søndag løber over målstregen på Frederiks Allé, så venter der ikke kun en medalje for det gennemførte løb, men også en velkomst i Klub 100 halvmarathon.

Alder: 57 år

Stilling: Ejendomsmægler

Bopæl: Aarhus

Har løbet 11 marathon og 99 halvmarathon

Har deltaget alle årene i Aarhus City Halvmarathon (7. gang i år)

Medlem af Aarhus 1900, Klub 100 halvmarathon og Dansk Halvmarathonklub

Det hele startede med et mål om at løbe et marathon, inden han blev 40. Det lykkedes ikke helt, men til gengæld blev det startskuddet på en masse fantastiske løbeoplevelser. Siden 2012 er det blevet til hele 11 marathon og 99 halvmarathon og en lang række kortere og længere officielle byløb og trailløb.

Halvmarathon som træning til marathon

Kim Nymark løber i Aarhus 1900, og når han træner op til marathon, løber han altid intervaller to gange om ugen og så en lidt længere distance i weekenderne. Kim Nymark:  ”På et tidspunkt begyndte jeg at bytte weekendens lange træningsture med løbeklubben ud med officielle halvmarathon – og det var på den måde, det hele startede. De sidste to år har halvmarathon-distancen været det primære mål med mit løb. Nogle uger har jeg løbet 3 halvmarathon.”

Fra Møgeltønder til Skagen

Der er nogle udenlandske løb på den lange liste, men langt de fleste halvmarathon har den dedikerede løber løbet i Jylland. ”Løb har givet mig rigtig mange oplevelser, og jeg har set og oplevet byer, områder og natur i Danmark, som jeg ellers aldrig ville have besøgt.” fortæller Kim Nymark. Hans kone løber også, så han deler mange af oplevelserne med hende.

Man bliver glad af at løbe

En af motivationsfaktorerne for det kommende medlem af Klub 100 halvmarathon er, at han ikke kan være sur efter en løbetur – og dertil kommer hele den sociale del omkring løb.  ”Jeg er en livsnyder, så halvmarathon-distancen er helt ideel for mig. Den kræver ikke mere forberedelse og restitution, end man godt kan få noget ud af dagene både før og efter et løb. Og så er der oven i købet plads til at nyde de søde sager, man har lyst til.” fortæller han.

Slutter af på hjemmebane

Det er ikke tilfældigt, at BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon bliver Kim Nymarks løb nummer 100. ”Jeg har holdt pause fra de officielle halvmarathonløb i flere måneder for at få det til at passe. Selvfølgelig skal jeg runde de 100 på hjemmebane til et løb med en kæmpe opbakning” fortæller han. Hold øje med de orange fartholdere med tiden 1.59 – Kim Nymark har nemlig meldt sig som fartholder til løbet.

Bliver der et løb nr. 101?

”Jeg vil blive ved med at sætte mig mål, og jeg vil helt sikkert fortsætte stimen af halvmarathon, men vil også til at løbe endnu flere ultraløb og trailløb, hvor man kommer mere ud i terrænet. Jeg har ingen planer om at stoppe med at løbe.” afslutter Kim Nymark.