Kvinder fra Masai Mara kreerer armbånd til deltagerne i Ree Park Safari Run

  • Ree Park Safari Run 2018
  • d. 06.03.18

Kvinder fra Masai Mara kreerer armbånd til deltagerne i Ree Park Safari Run

Vi kan nu afsløre, at alle deltagerne ved Ree Park Safari Run 2018 får et flot rødt håndlavet armbånd, som er kreeret af en kreativ kvindegruppe, kaldet "the mamas" fra Karen Blixen Camp i Masai Mara. 

Igennem tilmeldingsgebyret støtter deltagerne bevarelsen af truede dyrearter i Afrika, men i år vil en tredjedel af det samlet beløb gå til de lokale kvinder i Masai Mara området. Derved belønnes kvinderne for deres flotte håndværksmæssige færdigheder og opnår en indtægt. 

Størstedelen af kvinderne i området haft meget begrænset skolegang, ingen uddannelse og intet indtægtsgivende job. I et patriarkalsk samfund er det ensbetydende med meget lille selvbestemmelses ret, og er man uden forsørger, som mange af kvinderne er, kan det være uendeligt svært at få tilværelsen til at hænge sammen og skulle betale for børnenes uddannelse. 

I Masaiernes verden har perler og smykker altid spillet en stor rolle. Kvinderne lærer allerede fra barns ben at udfærdige de fantastiske smykker og arbejde med de små perler og knuder. Ree Parks Karen Blixen Camp Trust ønsker at hjælpe med at finde markeder for kvindernes traditionelle smykkehåndværk, så kvinderne kan få en indtægtskilde. De godt 3000 røde armbånd til Ree Park Safari Runs deltagere er den største enkelt bestilling the mamas nogensinde har modtaget! De er umådeligt taknemmelige og sender alle løberne en kæmpe tak med ønsket om at Masai armbåndet giver ekstra gode ben på dagen.