Festligt tak til de frivillige

  • Aarhus Motion
  • d. 14.11.17

Festligt tak til de frivillige

Nu bliver der sagt tak til de mange frivillige, der har gjort 2017 til noget helt specielt i Aarhus. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad inviterer sammen med SparNord Fonden, Aarhus Motion og Tivoli Friheden 10.000 frivillige til frivilligfest i Tivoli Friheden.

2017 har været et år fyldt med aktiviteter og begivenheder i Aarhus. De mange begivenheder har krævet en stor indsats af byens mange frivillige. Dem bliver der nu sagt tak til. En uge efter Kulturhovedstadens officielle afslutning inviteres de mange frivillige inden for sport, kultur og events til frivilligfest i Tivoli Friheden.

Vi har i Aarhus nogle fantastiske ildsjæle, der gør en stor forskel for andre mennesker. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til de mange, der har været med til at gøre kulturhovedstadsåret til en succes, men også de mange frivillige i foreningerne, som år efter år skaber oplevelser og sunde fællesskaber for andre,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

Der er i Aarhus Kommune flere end 1.000 foreninger, der dækker fra undervisning i aftenskoler, til foredrag, men også en stor gruppe af frivillige inden for foreninger og sportsklubber. Hertil kommer frivillige inden for kultur- og eventområdet. Kulturhovedstaden Aarhus 2017 har således et frivillignetværk – Rethinkere, der består af flere end 3.500 personer. Aarhus Festuge og Classic Race Aarhus er yderligere events, der har egne store netværk af frivillige. Det vurderes på den baggrund realistisk, at op mod 10.000 frivillige potentielt vil deltage i fejringen.

”Tænk, hvis 10.000 engagerede menneskers indsats ikke var mulig at bringe i spil,” filosoferer Erling Sørensen, direktør i Spar Nord Aarhus og dermed Spar Nord Fondens forlængede lokale arm. ”Det får mig til – endnu engang – at tænke på, hvad forenings- og event-Danmark skulle gøre uden frivillige ildsjæle og deres enorme arbejde og hjælp.”

”Siden 2015 har Spar Nord Fonden opfordret alle os, der kender en eller flere ildsjæle, til at sige tak til dem – og dermed give dem mulighed for at søge støtte til sin forening eller projekt hos Spar Nord Fonden. Mere end 1000 har modtaget stor tak og diplom.

Ud over donationen, som gør festen mulig, ville vi også – hvis vi kendte navnene på alle 10.000 frivillige – og en let og logisk distributionsmodel, med glæde sørge for at sige tak og sende diplom til hver enkelt,” slutter Erling Sørensen.

Aarhus går fra at være Europæisk Kulturhovedstad i 2017 til at blive Europæisk Frivillighedshovedstad i 2018. Frivillighedshovedstaden skal blandt andet sætte fokus på de frivillige og skabe større anerkendelse for det frivillige arbejde. Det er derfor målet i overgangen fra kulturhovedstad til frivillighedshovedstad at skabe en event, der takker de frivillige for deres indsats, og som på festlig vis er med til at skyde det kommende år med fokus på frivillighed i gang.

”Vi har i Aarhus Motion et tæt samarbejde med mange frivillige i de østjyske sportsklubber og foreninger. Uden dem ville vi ikke kunne lave de events, vi gør. Vi synes, det er fantastisk at kunne sige tak til alle på en gang med en sådan event. Så for os var det naturligt at støtte op om arrangementet, ” siger Jeanette Boye Sørensen fra Aarhus Motion

Aarhus Motion har i 2017 bl.a. stået bag BESTSELLER Aarhus City Halvmaraton og DHL stafetten. To eksempler på events, der ikke kunne lade sig gøre uden frivillige, og hvis frivillige nu kan se frem til en invitation til Frivilligfest i Friheden

Tivoli Friheden åbner dørene for de mange frivillige fredag den 15. december fra klokken 15.00. Her får de mange frivillige mulighed for sammen at nyde det populære julemarked og prøve parkens mange forlystelser.

”Der er er en helt særlig stemning i parken under vores julemarked. Der er pyntet op til jul overalt, og det giver noget helt særligt til parken. Vi glæder os til på denne dag at kunne sige, at julen ikke kun er hjerternes fest. Det er absolut også de frivilliges fest, ” siger adm. direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olsen

 

Alle, der har været frivillige inden for sport, kultur eller events i Aarhus i 2017, kan tilmelde sig på hjemmesiden www.frivilligfest.dk Billetterne fordeles først til mølle og sidste frist for tilmelding er torsdag den 7. december.;