3.517.392 kr. til de østjyske foreninger og velgørende formål

  • Aarhus Motion
  • d. 28.02.17

3.517.392 kr. til de østjyske foreninger og velgørende formål

Donationsvæggen hos Aarhus Motion vokser år for år. I 2016 sørgede 3900 frivillige for, at ikke mindre end 3.206.750 kr. havnede i de østjyske foreningskasser og bidrog med alt fra nedsættelse af medlemskontingent, gratis løb i lokalområdet og ny bålhytte. Derudover blev der doneret 310.642 kr. til velgørende formål. 

Win win som frivillig
Når en forening hjælper til ved et event, får de frivillige en betaling, som går videre til den forening, de repræsenterer. Udover at få penge på kontoen, ser mange foreninger også arbejdet som frivillig, som en oplagt mulighed for at lave noget socialt sammen. 

”En af de fedeste ting ved at hjælpe til arrangementerne er, at vi er sammen på en anden måde. Vi forsøger at gøre arbejdet til en fest” fortæller Hanne T. Stokholm, der er koordinator hos Harlev Løb og Motion. ”Stemningen er i top lige meget om vi pakker startnumre, uddeler vand eller er heppere”.

Harlev Løb og Motion i Danmark heppezonen til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

Donationen til De danske hospitalsklovne overrækkes af Aarhus Motions maskot Birdy.

Flaskepant fra 45.000 løbere batter
Flere af Aarhus Motions events samler ind til forskellige gode formål, fx via flaskepant eller deltagergebyr. Flaskepanten fra DHL Stafetten gik sammen med en del af deltagergebyret fra name it Børneløbet til De danske Hospitalsklovne. Det blev til i alt 63.922 kr., der forhåbentligt kan bidrage til en masse smil ude på de østjyske børneafdelingerne. Børnene bliver også tilgodeset til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, hvor deltagerne i tilmeldingsdelingen har mulighed for at donere penge til Børnehjælpsdagen. Det blev i 2016 til ikke mindre end 68.000 kr. 

Dobbelt op på den gode samvittighed
Selv elefanter, næsehorn og løver i Afrika får gavn af, at østjyderne løber flittigt. Til Ree Park Safari Run samler vi via deltagergebyret ind til naturbevarelse i Kenya. Alle voksne donerer automatisk 50 kr. og alle børn 30 kr., og pengene går ubeskåret til arbejdet med at beskytte naturen og truede dyrearter i Masai Mara, Kenya, hvor Ree Park har en camp med netop det formål. På den måde er det ikke kun på motionsfronten, at de tilbagelagte kilometer giver god samvittighed.

Fede mountainbikespor og vaskestativ til cyklen
Cykelrytterne og mountainbikerne cyklede sig til et vaskestativ til deres kæreste eje, pladseret ved mountainbikesporet ved Marselisborg Skov. Aarhus Motion Cycling donerede 35.000 kr. til anlæget og Aarhus Kommune donerede resten. Sidst men ikke mindste gik en del af overskuddet fra mountainbikeløbene til Aarhus - og Silkeborg Trail Builders, der står bag mange af de fede spor til Aarhus Mountainbike Challenge.