3 tons mad fra DHL Stafetten til Madspild – Nej tak

  • DHL Stafetten 2016
  • d. 05.09.16

3 tons mad fra DHL Stafetten til Madspild – Nej tak

Mange virksomheder sørger selv for mad til DHL Stafetten og vælger derfor DHL Madkassen fra. Heldigvis går al denne mad ikke til spilde, men doneres til væresteder i det Østjyske.

5500 måltider er i løbet af sidste uge og weekenden blevet fordelt til bl.a. Kirkens Korshær, der har 3 væresteder i Aarhus. ”Værestederne er meget interesserede I at modtage maden. Pengene er små og alt hjælper. Man har på fornemmelsen, at hvert et skabshjørne fyldes op.” fortæller Lars Bjørnholt, der er en af de 5 frivillige bag foreningen Madspild – Nej tak.

Dobbelt effekt
Madspild – Nej tak får rigtig mange positive tilbagemeldinger fra værestederne. Lars Bjørnholt fortæller: ”Maden føles godt i maven på flere måder, idet den både mætter og gør glad. En medarbejder fra Kirkens Korshær kørte flere gange frem og tilbage for at få fyldt bilen op med mad, alt imens personalet og brugerne hjalp med at tømme kasser og sortere mad. Han fortalte, at det gav en virkelig god stemning, fordi brugerne fandt ud af, at der faktisk er nogle, der tænker på dem.”

Fravalg af madkassen i tilmeldingsdelen
De sidste par år har man allerede i tilmeldingsdelen til DHL Stafetten kunne donere madkassen til Madspild – Nej tak, og det gør ifølge Lars Bjørnholt en stor forskel: ”Tidligere havde det meste af maden været ude af køl, hvilket forkorter holdbarheden meget. Nu modtager vi størstedelen af det helt frisk, så det er helt optimalt”.

Andre væresteder, der fik gavn af madkasserne fra stafetten var bl.a. værestedet Reden, Ungeindsatsen og Café Parasollen. Derudover blev der transporteret mad til krisecentre og væresteder i Silkeborg og ’Del Maden’ fra Brande fik også fyldt en kølevogn op.

 

Afhentning af madkasser i Mindparken

Indholdet i årets DHL Madkassen