300 ryttere trodsede byger og blæst til Grand Prix Aarhus

  • Grand Prix Aarhus
  • d. 13.08.16

300 ryttere trodsede byger og blæst til Grand Prix Aarhus

Den danske sommer viste sig fra sin mest velkendte side med skiftende sol, regn og blæst, da der var premiere på landevejsløbet Grand Prix Aarhus.

En hård rute
Ruten, der bragte rytterne forbi blandt andet Hou og Norsminde fjord, bød på ikke mindre end 100 kilometer og 800 højdemeter. ”Det var en udfordrende rute –også pga. vinden, men den var dejlig varieret med gode bakker og skov” lød vurderingen af dagens vinder af løbet Andreas Aidel fra Hammel Cykelklub.


Fokus på sikkerhed
Målet fra arrangørens side var et motionscykelløb i professionelle rammer og med stor fokus på sikkerhed, hvilket ifølge bagerdrengene (red.: cykelhold sponsoreret af bageren Briancon) var lykkedes: ”Det skal de ha’ – der har været styr på tingene på ruten. Svingene var gode med god plads, hjælperne på ruten var gode til at spærre af og på en del af ruten i skoven var der slet ingen modkørende. At de så ikke helt har de rigtige forbindelser til vejrguderne, det må de arbejde på inden næste år”.

Hygge i Målområdet

Tillykke til herrene

Afspærret rute gennem skoven

Hygge i målområdet
I målområdet var der linet op med både pølser, øl ad libitum, champagne og brownies, så der var gode muligheder for at få fyldt depoterne op, mens der blev udvekslet historier fra dagens tur.

Første men ikke sidste gang
Det er første gang Aarhus Motion Cykling har arrangeret et landevejsløb, men oven på dagens tilbagemeldinger er det ifølge eventkoordinator Frederik Just ikke den sidste. ”Vi har fået rigtig mange skulderklap, så jeg tør godt love, at det ikke er sidste gang, vi har afholdt Grand Prix Aarhus.
 

Et stor tillykke til vinderne

Herrene:

Andreas Aidel fra Hammel Cykelklub i tiden 2:35:18
Sipke Zijlstra fra Holland i tiden 2:35:15
Thomas Bank Egebirk fra Team Ridley - Briancon i tiden 2:38:09

 

Damerne:

Annette Schmidt Gravlund fra Team Egtved i tiden 3:07:15
Pernille Bonne i tiden 3:12:58
Marie Janussen fra MCM i tiden 3:14:06
 

Vinder af bakkespurten: Erik Aagaard fra Velofit