68.100 kroner til Børnehjælpsdagen

  • Aarhus Motion
  • d. 23.06.16

68.100 kroner til Børnehjælpsdagen

For tredje år i træk har Børnehjælpsdagen fået støtte af deltagerne i Aarhus City Halvmarathon, der søndag den 19. juni overrakte en flot donation på 68.100 kroner til organisationens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Overrækkelsen fandt sted under BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, hvor Børnehjælpsdagen også var repræsenteret med en stor stand.

Pengene er blevet indsamlet i forbindelse med salg af startnumre op hjemmesiden. Her har deltagerne, på frivillig basis, kunnet vælge at støtte den gode sag med et beløb på enten 50, 100, 150 eller 200 kroner. I alt valgte 1153 deltagere at benytte sig af denne donations-mulighed.

Også Børnehjælpsdagens Drømmebank fik særlig opmærksomhed og støtte under halvmarathon. I Rådhusparken kunne børn og voksne donere penge til projektet – og markere deres donation med en ballon på en stor drømmevæg.

Drømmebanken opfylder hvert år mellem 50-70 drømme for anbragte børn og unge i Danmark. Det sker blandt andet i tæt samarbejde med Egmont fonden.

Drømmebanken, hvor man kunne markere sin donation med en ballon i form af et klistermærke

Pelle Hvenegaard løb sammen med anbragte børn

Alexander skal via Drømmebanken til Kenya og løbe

Anbragte unge og Pelle Hvenegaard løb for Børnehjælpsdagen

En af de mange anbragte unge, som har fået støtte fra Drømmebanken, deltog også i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016.

17-årige Alexander gennemførte ruten på de cirka 21 kilometer med tiden 1:16:48 og placerede sig som nr. 35 ud af i alt 12.083 deltagere.

Alexander var med på Børnehjælpsdagens løbehold sammen med fire unge fra opholdsstedet Melhedegaard og tv-værten Pelle Hvenegaard.

Drømmebanken har sikret, at Alexander kommer en tur til Ghana i sensommeren. Her skal han træne på højt niveau sammen med sine løbekammerater. Alexanders store mål er nemlig at kvalificere sig til OL i 2020 i distancen 10 km.

SE VIDEO: Præsentation af 17-årige Alexander
SE VIDEO: Præsentation af de unge fra Melhedegaard