Glade børn med røde kinder til name it Børneløbet

  • name it Børneløbet 2016
  • d. 18.06.16

Glade børn med røde kinder til name it Børneløbet

Det summede af liv, da mere end 1100 børn i dag stod klar ved startportalen på Frederiks Allé. De fik lov til at teste lidt af de voksnes halvmarathonrute, blot på nogle mere overskuelige distancer på henholdsvis 1,5 og 3 km.

Både før og efter løbet var der masser af underholdning i Rådhusparken i form af danseshow og boder, der indbød til at børnene kunne udfolde deres mere kreative side. Udover at farvelægge flotte mandalaer og få en næsten ægte tattoo, kunne de ud af skrot og skrald kreere alt fra sokkedukker til monster trucks.

Der var i bedste halvmarathonstil en heppezone på ruten og i mål ventede der både medaljer og en overraskelsespose med alt fra svedbånd og drikkedunke til juice og vingummi.

Aarhus Motions eventkoordinator Christina Vesterlund Olesen fortæller storsmilende og med et glimt i øjet, at name it Børneløbet næsten overgår BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon i jagten på titlen som Årets Event: ”Børn er bare så taknemmelige at arrangere noget for – de bliver så glade og stolte, og stemningen er helt fantastisk”. At børnene er begejstrede, bekræfter en af de små løber : ”Jeg synes, jeg løb vildt hurtigt. Min mor kunne næsten ikke følge med, og så synes jeg, det var sjovt at møde alle maskotterne". 

Ikke mindre en 12 maskotter var at finde i parken, og de sluttede af med at løbe om kap på en lille 100 meter distance. Det var sjovt nok Aarhus Motions egen maskot Birdy, der vandt løbet  - måske havde han smugtrænet...

Der varmes godt op før løbet

Birdy i fin form til maskotløbet

Friske drenge med velfortjente medaljer om halsen

Via deltagergebyret samlede de deltagende børn mere end 24.000 kr. ind til de Danske Hospitalsklovne. Derudover var det muligt at donere penge til Børnehjælpsdagen, der allerede inden løbets start var nået op på 68.000.