2800 løbere i Ree Park donerer tilsammen 126.000 til truede dyr

  • Ree Park Safari Run 2016
  • d. 12.06.16

2800 løbere i Ree Park donerer tilsammen 126.000 til truede dyr

Deltagerne i Ree Park Safari Run kunne efter løbet have god samvittighed på flere fronter. Udover at have fået pulsen op og rørt benene, bidrog de til at nedsætte krybskytteri på elefanter i Afrika.

Pengene bliver samlet ind via deltagergebyret til løbet. Alle voksne har doneret 50 kr. og børn 30 kr. til det gode formål. Og pengene gør virkelig en forskel. ”Vi har allerede set effekten af de indsamlede penge fra sidste års løb” fortæller Jesper Stagegaard, der er direktør i Ree Park og fortsætter: ”Pengene fra sidste års løb bidrog specifikt til drift og vedligehold af en helikopter, der overvåger krybskytter, og det har nedsat krybskytteriet på elfenben med 40%. En del af beløbet i år går til fortsat at uddanne rangers og holde helikopteren bemandet ”.

 

Stødtænder finansierer terror
Den illegale jagt på stødtænder i blandt andet det østlige Afrika var forinden steget voldsomt blandt andet på grund af en stigende efterspørgsel i Kina. Derudover har den somaliske terrorgruppe Al-Shabaab, der tidligere finansierede deres aktiviteter ved at handle med olie, fundet et mere indbringende alternativ i krybskytteriet.

På billedet ses uddannede Rangers, der har konfiskeret elfenben fra krybskytteri.

Masaier forgifter løver
Et andet projekt, som pengene fra løbet kommer til at støtte, forebygger forgiftning og nedslagtning af løver i Afrika. ”Problemet er, at løverne jager den lokale befolknings kvæg, hvilket får befolkningen til at ty til selvtægt. Vi vil derfor investere i flytbare hegn og stille dem til rådighed for befolkningen, så de på den måde kan holde løverne væk fra deres kvæg” fortæller Jesper Stagegaard.

 

Fuld opbakning fra løberne
Både Ree Park og Aarhus Motion er enige om at fortsætte det gode samarbejde og samle endnu flere penge ind til at beskytte truede dyrearter. Jon Koch hansen, der er ansvarlig for Ree Park Safari Run hos Aarhus Motion, fortæller begejstret: ”At Aarhus Motions løbere kan være med til at gøre en forskel på noget så frygteligt som nedslagtningen af elefanter i Afrika er helt fantastisk, og vi har kun fået positiv feedback fra vores løbere. Folk vil gerne kombinere en fed oplevelse med at støtte et godt formål”