Stjernedrys og en fyldt park til årets Ree Park Safari Run

  • Ree Park Safari Run 2016
  • d. 21.05.16

Stjernedrys og en fyldt park til årets Ree Park Safari Run

Dagens event bød på et tætpakket program med alt fra løb og walk, indvielsen af Ree Parks nye togbane Amerika Expressen og fodring af løver.

Der var run på de små veje, der fører til Ree Park her til morgen, så for nogle blev spurten allerede sat ind fra parkeringspladsen og over til startportalen for at være klar til start. Ree Park og dens omgivelser byder på løbsruter med fantastisk natur og en unik mulighed for at løbe helt tæt på dyrene i parken.

 

Indvielse af Amerika Expressen

Efter selve løbet havde deltagerne fri entré til parken, hvor man kunne overvære indvielsen af Ree Parks nye attraktion, Amerika Expressen. Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford klippede snoren til den nye imponerende togstation Central Station, hvorefter damplokomotivet Black Beauty stolt kunne begive sig ud på sin jomfrurejse. Toget har plads til 80 gæster og tager dens passagerer med ud på den nordamerikanske prærie blandt græssende bisoner og sortbjørne.

 

Deltagerantallet udvidet

Det er andet år, at Aarhus Motion afholder Ree Park Safari Run. Deltagerantallet var i år udvidet fra 1600 til 2800 men alligevel kunne arrangøren allerede i februar melde udsolgt. Jon Koch Hansen, der er eventansvarlig for løbet, mener, at successen skyldes, at løbet appellerer til flere forskellige segmenter: ”Løbet er selvfølgelig oplagt for børnefamilier, der kan vælge de korte ruter, tage hele familien med og få en heldagsudflugt ud af arrangementet, men ruten tiltrækker også de løbere, der gerne vil løbe trailløb. Især 10 km ruten har flere momenter med varieret terræn. Derudover vil folk generelt gerne kombinere motion med fede oplevelser – og det har de muligheden for her.”

Dobbelt op på den gode samvittighed

De fleste har rigtig god samvittighed, når de har været ude at løbe, og den bliver kun endnu bedre ved tanken om, at man støtter et godt formål.

”At en del af deltagergebyret til løbet går til beskyttelsen af truede dyrearter er lige i Ree Parks ånd. De foreløbige tal fortæller, at løbet har indsamlet over 120.000 kr., så vi er meget begejstrede” fortæller Jesper Stagegaard, der er direktør i Ree Park, og fortsætter: ”Jo mere vi kan sætte vigtigheden af bevarelsen af de truede dyrearter på dagsordenen jo bedre, og det medvirker et arrangement som i dag i høj grad til.”

 

Tak til alle deltagere - vi håber, at se jer igen næste år. Både Aarhus Motion og Ree Park er enige om at gentage successen.

 

Et stort tillykke til vinderne af løbet:

3 km herre: Mikkel Frikke i tiden 15:29

3 km dame: Else-Marie Jørgensen, Vejle IF i tiden 16:37

5 km herre: Jacob Leidorf ZMI A/S i tiden 18:29

5 km dame: Line Stær Rasmussen i tiden 20:22

10 km herre: Emil Bach Zwergius i tiden 39:14

10 km dame: Hanne Skovbo, AGF Life/Adidas i tiden 45:06