1500 seje løbere og walkere trodser byger, mudder og blæst

• Club La Santa Spring Challenge
  • d. 29.04.16

Selvom Club La Santa Spring Challenge er navngivet efter årstiden, var der ikke mange forårsfornemmelser i luften under dagens løb i Ådalen. Deltagerne viste sig dog som nogle rigtige vikinger og trodsede både mudder, byger og blæst. "Jeg har også løbet hele vinteren, så det her vejr skræmmer mig ikke" fortalte Jeanette Rokbøl, der i dag løb 5 km. Også hos Lise Bruun Kjærbye, der skulle ud på de 16 km, var humøret intakt, selvom løbeskoene allerede inden start var sat godt til i mudder: "Der er helt sikkert nogle gode vandpytter på ruten, som sørger for at de bliver fine igen" mente hun.

1500 løbere og walker var tilmeldt det nye løb, hvor de forskellige distancer er navngivet efter hver deres fugl ”The Raven" (5 km), "The Falcon” (10 km.) og ”The Eagle” (16 km.).  Løbet blev også afholdt i bedste fuglestil med fartholdere, der var iført fjer og ansigtmaling og gemte guldæg og fjer, som udløste en række lækre præmier, blandt andet et gavekort på 5000 kr. til Club La Santa. Guldfjerene skulle deltagerne spotte på ruten, mens guldæggene var gemt i den rygsæk, man fik udleveret, når man kom over målstregen.

En af de heldige guldægsvindere blev en af løbets yngre deltagere Marius Sejrskild, der i dag deltog i sit allerførste løb: "Sidste sommer kunne jeg ikke engang løbe 2 kilometer. Nu kan jeg løbe 5, og så vinder jeg ovenikøbet en overnatning i Ree Park for 8 personer" fortalte han stolt.

Over 600 ud af de 1500 deltagere var tilmeldt 16 km ruten, der var en oplagt mulighed for at teste formen frem mod halvmarathon. Alle deltagere kunne også nyde lidt halvmarathonstemning, da der på ruterne var både en musik- og en heppezone. På selvepladsen var der telte med blandt andet smagsprøver, tilbud på løbetøj, grillpølser og kaffe og trængte man til massage eller et godt råd om løbeskader, kunne man også finde det.