DHL Stafetten får vokseværk

  • DHL Stafetten 2016
  • d. 25.04.16

DHL Stafetten får vokseværk

I år udvides DHL Stafetten med tre nye tiltag: En skolestafet, en seniorwalk og en stafet for studerende.

Når Mindeparken til august danner rammerne for DHL Stafetten, er det med et udvidet program, der inddrager både den yngre og den ældre del af befolkningen. DHL Stafetten har i mange år været meget mere end et stafetløb – det er lige så meget en folkefest, hvor hygge og socialt samvær fylder lige så meget som motionsdelen. Nu er tiden inde til, at også børn og ældre får mulighed for at blive en del af arrangementet.

Grundelementerne i de tre nye events er de samme som for resten af DHL Stafetten, blot tilpasset de tre nye aldersgrupper.

Walk for seniorer

Seniorwalken finder sted på løbets anden aften, hvor der vil være et specielt seniorområde i parken med telte og bænke til fri afbenyttelse. Seniorerne starter arrangementet med at nyde DHL madkassen, hvorefter de begiver sig ud på en naturskøn 5 km gåtur i Mindeparken og Marselisborg Skov. Efter gåturen er der igen tid til at hygge i seniorområdet, hvor der vil være musik og opstillet grill til egen medbragt mad.

Stafet i børnehøjde

DHL Stafetten for skoler kommer til at foregå i selve skoletiden, og i de samme rammer som de voksne løber i om aftenen. Arrangementet er blevet taget rigtig godt imod af skolerne og lærerne. ”Vi har jo kun en vis pulje penge at gøre godt med, så et gratis arrangement som dette er noget, vi hilser meget velkommen. Derudover er DHL Stafetten interessant, fordi den bidrager med motion og fælleskabsfølelse – begge dele noget der fylder meget i vores daglige arbejde. Det vil fx være oplagt at inddrage eleverne i forberedelserne med at lave skilte, slagsange og heppehold”, udtaler lærer Kristian Hedegaard fra Kragelundskolen.

Afterrunning for de studerende

For at tiltrække de studerende har arrangøren i bedste afterskiing stil indført afterrunning. Udover et telt med DJ og Red Bull i selve Mindeparken, er der sørget for shuttlebusser og fri entré på natklubben Bernhard umiddelbart efter arrangementets afslutning torsdag aften. Ida Boysen Schultz, der læser statskundskab på Aarhus Universitet synes konceptet lyder fedt: ” Jeg har tænkt mig at spørge min læsegruppe, om de vil med. Alle har hørt om DHL Stafetten, men vi har som studerende ikke rigtig haft mulighed for at være med. Derudover får man jo rigtig meget for pengene (red: 85 kr.), og det kan vi studerende jo godt lide”.