Den amerikanske ambassadør indvier ny togbane

  • Ree Park Safari Run 2016
  • d. 09.03.16

Den amerikanske ambassadør indvier ny togbane

Det nye tog Amerika Expressen tager sin jomfrutur ud på den nordamerikanske prærie den 21. maj efter løbet Ree Park Safari Run. I den forbindelse gæster den amerikanske ambassadør Rufus Gifford Ree Park og kommer til at stå for den officielle indvielse af både den første afgang med toget og den store banegård ”Central Station”.

Amerika Expressen har plads til 80 gæster på hver afgang og har damplokomotivet Black Beauty i front, når der fløjtes til afgang. Black Beauty er en ægte kopi af et damplokomotiv fra slutningen af 1800-tallet, og det er bygget i England af en rigtig entusiast, Trevor Stirland, som gennem mange år har bygget damptog med passion og stor kærlighed til de gamle tog. 


"Det er fantastisk nyhed for løbet, og en unik mulighed for løbets deltagere at være med på første række, når det elegante damptog tager sin jomfrutur. " siger Jon Koch Hansen der er eventansvarlig for løbet og fortsætter: "Vi har sammensat et helt specielt eventprogram til løbet, så det bliver uden tvivl en dag fyldt med underholdning uanset hvilken alder, man har”.


Det er andet år i træk, at Aarhus Motion i samarbejde med Ree Park indbyder til dette helt unikke motionsløb, hvor deltagerne har mulighed for at komme helt tæt på dyrenes verden. Der er ruter på både 3, 5 og 10 km, som alle tager udgangspunkt i parken og leder motionisterne rundt blandt vilde løver og hurtige geparder. En del af tilmeldingsgebyret til løbet doneres til arbejdet med bevarelse af truede dyrearter. Sidste år blev det til over 64.000 kroner.


"Vi er glade for samarbejde med Aarhus Motion", siger Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park Safari. "Sidste års Ree Park Safari Run viste os, at løbet var godt organiseret til glæde for både løberne og deres familier, som havde en hyggelig dag sammen. Derudover glæder det os, at Aarhus Motion er med til at støtte op om vores arbejde med naturbevarelse."


Læs mere om den nye togbane på reepark.dk