Pressemeddelelse

  • Aarhus Motion
  • d. 29.01.16

Pressemeddelelse

Aarhus Motion uddeler 20.000 kr. til Årets Idrætsforening til DM-Festen

Når Aarhus Kommune inviterer til DM-Festen på lørdag i Musikhuset medbringer Aarhus Motion en check på 20.000 kr. til Årets Idrætsforening. 

Prisen
uddeles til en idrætsforening, der har udmærket sig ved at være særligt innovativ og hele tiden tænker i nye baner inden for foreningskulturen. 

”Som århusiansk eventarrangør samarbejder vi dagligt med det århusianske foreningsliv og synes det er vigtigt at bakke op om deres arbejde. Foreningslivet er utroligt vigtigt for især børn og unge, der kan komme ud og opleve det unikke fællesskab, som mange foreninger tilbyder” fortæller Thomas Glud, der er Eventchef hos Aarhus Motion og fortsætter: ”Der lægges utroligt mange frivillige kræfter i foreningslivet, så derfor har vi valgt, at der ud over æren også følger en god portion penge med prisen.” 

Aarhus Motion har nomineret tre foreninger, som, arrangøren mener, hver især har tænkt ud af boksen, når det gælder nye tiltag. De nominerede foreninger er:

1: Lystrup IF Svømning, der formår at blive ved med at trække nye medlemmer. I dag har foreningen mere end 3800 medlemmer. Foreningen tilbyder et utal af spændende aktiviteter og tænker konstant på udvikling. De har et unikt samarbejde med den lokale SFO om svømmeundervisning og er ved at udvide faciliteterne med et varmtvandsbassin


2:  Lyseng IF Svømning og Aarhus 1900 Triatlon er nomineret for deres arbejde i forbindelse med Havbanen. De to foreningers samarbejde har udmøntet sig i en Open Water svømmebane ved promenaden på nordmolen på Aarhus Havn. Her har de i sommerhalvåret afholdt en række offentlige open water træninger. 
 

3: AGF Tennis, der formår skabe fremgang i medlemstallet på trods af national nedgang. AGF hørte til first moverne inden for padelsport og anlagde den første padelbane i Aarhus, der samtidigt var en af de første i Danmark. Hvert år afholder de landsmesterskab i padel. Derudover var de first mover på et nyt multifunktionelt tennisanlæg og har de seneste år med stor succes haft fokus på juniortræning med bl.a. 5 udendørs minitennisbaner. 
 

Vinderen bliver offentliggjort til DM-Festen på lørdag i Musikhuset hvor TV2 Østjylland sender direkte fra det storslåede awardshow, der også byder på musik og underholdning. Til awardshowet uddeles også bl.a. Stiftidenes Boye-Pokal til årets bedste idrætspræstation og prisen til årets talent.