Madspild - nej tak!

  • DHL stafetten 2015
  • d. 26.08.15

Madspild - nej tak!

”Madspild – Nej tak” ønsker at sige tak til alle deltagere, som donerede mad ved DHL stafetten i Aarhus i sidste uge. 

Foreningen ”Madspild – Nej tak” og Aarhus Motion indgik i 2015 et samarbejde, for at indsamle overskydende mad i forbindelse med DHL-stafetten i Aarhus. Dette for at minimere madspild, men også for at kunne støtte forskellige hjælpeorganisationer i Aarhus.

I løbet af de 3 dage arrangementet foregår, bliver der udleveret ca. 9.000 DHL madkasser til de deltagende hold. Hver madkasse er fyldt med forskellige madvarer, som deltagerne sidder og hygger sig med efter løbet.

"Vi har fået mange positive tilbagemeldinger – både i forhold til muligheden for at minimere madspild, men også i forhold til, at den overskydende mad doneres videre til byens mange væresteder. 

Vi har i alt fået indsamlet ca. 4 tons mad, hvilket svarer til indholdet i 1600 DHL-madkasser.

Vi glæder os til igen at mødes med jer til DHL Stafetten i Aarhus 2016, hvor vi naturligvis vil være til stede på pladsen. 

Til sidst vil vi gerne sige tak til ”Stop Spild Af Mad”, Aarhus Motion og Europcar for samarbejdet ved DHL Stafetten 2015"

Maden blev doneret til følgende væresteder i Aarhus:

  • Reden
  • Kirkens Korshær
  • Værestedet Jægergaardsgade
  • Ungeindsatsen

 

Kirkens Korshær udtalte efter DHL stafetten 2014: 

”Døgnvarmestuen i Aarhus har i gennemsnit 150-200 besøgende i døgnet. Disse mennesker kommer for at få socialt samvær, et fast holdepunkt i hverdagen og få hjælp til almindelig dagligdags udfordringer. Jeres donation af mad går til at gøre hverdagen mere farverig for brugerne af Varmestuen. Tak for hjælpen”.