Frederik overvinder kræft og krydser målstregen

  • BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2024
  • d. 17.05.24

Frederik overvinder kræft og krydser målstregen

Sommeren 2021 var helt perfekt for den dengang 23-årige Frederik. Han havde netop begyndt sin læretid som tatovør og nød sin daglige motion i form af løb. Som han selv siger: ”Jeg følte, at intet kunne stoppe mig”. Men i december samme år ændrede alt sig, da han opdagede en stor knude på sin hals. Denne opdagelse førte ham ud på en turbulent rejse, han aldrig havde forventet. 

I starten af 2022 blev Frederik konfronteret af sit livs udfordring, da han modtog diagnosen lymfekræft. Knuden blev opereret væk, men det skulle vise sig, at Frederiks kamp endnu ikke var slut. Hertil fortæller han: 
”Min verden gik i stå, men samtidig tænkte jeg, at nu var knuden jo fjernet, så jeg måtte være rask? Men efter 20-30 scanninger fandt sundhedspersonalet også noget bag mit brystben, og for at være sikre på, at alt blev fjernet, skulle jeg igennem kemoterapi og strålebehandling. Helvede brød løs.”

Kemoterapien var brutal, og Frederik mistede sit hår og følte, at han vinkede farvel til sin identitet. Han var gået fra at være en aktiv person til at bruge 15 minutter på at gå op ad trapperne til sin lejlighed på 3. sal, grundet kemobehandlingen. Men midt i det hele tog han en beslutning; ”Hvis jeg nogensinde bliver rigtig rask igen, så vil jeg løbe et halvmarathon”. 

Triumf på målstregen 
Frederiks mål om at gennemføre et halvmarathon, gav ham håb og styrke til at kæmpe mod sygdommen. Efter intens behandling og genoptræning var han fast besluttet på at opfylde sit løfte – han tilmeldte sig BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2023. Hans vej tilbage til løbeskoene var ikke let, men hver løbetur gav ham mental styrke og healing. 
Dagen for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2023 var en følelsesladet rejse for Frederik. Han tænkte tilbage på alt, han havde overvundet: operationen, kemoterapien, og den første kilometer efter sygdomsfrihed. Hver fod, han løftede under løbet, var et skridt mod sejr. 

At krydse målstregen var en triumf. På de sidste 800 meter ned ad Frederiks Allé forløb en film af flashback for Frederiks øje. Det var ikke bare et halvmarathon - det var hans personlige sejr over modgang.  

Oplevelsen har lært Frederik vigtigheden i åbenhed, ærlighed og at presse sine egne grænser. I dag er han som 25-årig selvstændig tatovør og elsker stadig at løbe. Igen i år skal Frederik deltage i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon for at fejre sin rejse, styrke og sejr over kræften. 

Frederiks historie er et vidnesbyrd om håb, mod og sejrsvilje. Han har vist os, at med beslutsomhed og støtte kan man overvinde selv de mest udfordrende kampe.