Børn og unge med handicap samles til motionsløb

  • Aarhus Motion
  • d. 13.09.23

Børn og unge med handicap samles til motionsløb

Igen i år inviteres børn og unge med handicap til H-løbet i Mindeparken for at sætte fokus på den gode trivsel, der kommer ved bevægelse og motion. 400 har tilmeldt sig løbet, der foregår tirsdag den 19. september 2023.

Der venter de mange deltagere en oplevelsesrig dag i Mindeparken med løb, hygge, fællesskab og aktiviteter. Det populære og succesfulde H-løbet afvikles i år for 14. gang. 

Løbet er et samarbejde mellem Sundhed og Trivsel ved Aarhus Kommune, UNO Friluftscenter og Aarhus Motion. Førstnævnte er tovholder på løbet, mens UNO-centeret står for diverse aktiviteter som for eksempel snobrødsbagning, og Aarhus Motion er ansvarlig for løberute, opvarmning, frokost og T-shirts til deltagerne.

”H-løbet er måske det mest livsbekræftende løb, vi er med til at afvikle. Vi er glade for at bidrage til at give børn og unge med handicap en dag med motion og bevægelse, der styrker den enkelte og fællesskabet,” udtaler Jeanette Boye Sørensen, eventchef hos Aarhus Motion.

Løberuten er 1,5 km og foregår i Mindeparken. Deltagerne vælger selv, hvor mange omgange de løber. De kommer i år fra Skovvangskolen, Bøgeskovgård Aktivitetscenter, Stensagerskolen, Abildhus Aktivitetscenter, Aarhus Idrætscenter, Lyngåskolen, Langagerskolen, Vorrevangskolen og STU Holme Søndergård.

Program for dagen:
Kl. 9.30: Ankomst
Kl. 10.00: Velkomst
Kl. 10.05: Opvarmning
Kl. 10.15: Løbet skydes i gang
Kl. 10.45: Aktiviteter
Kl. 12.30: Tak for i dag