180 løbere indtager Tunø

  • Aarhus Motion
  • d. 01.09.23

180 løbere indtager Tunø

Fredag den 1. september er færgen proppet med 180 glade deltagere, der er klar til tage turen rundt om den lille ø Tunø, sydøst for Aarhus. Et helt enestående event, som de hurtige løbere udsolgte på 45 minutter.

Tunø er en af de danske øer, hvis befolkningstal falder for hvert år, der går. I dag bor der under 100 faste beboere på øen, hvis gamle skole lukkede helt sidste år. Når Tunøfærgen den 1. september lægger til kaj, og startskuddet lyder, bliver befolkningstallet kortvarigt mere end fordoblet, idet løberne indtager den lille ø med motion og godt humør. Ruten på 8,5 km går langs stranden hele vejen rundt om den lille bilfri ø til lyden af fuglefløjt og med udsigt til det brusende hav. Tunø blev i 1965 fredet, da staten ønskede at bevare den unikke natur og det rige dyreliv, der bor her.

Kom og mærk ø-stemningen
Tunø Løbet består ikke kun af selve løbeturen. Allerede på færgen bliver der leveret Tunø stemning med fortællinger om den gamle øs beboere og historie. Når alle de friske løbere har været øen rundt og er kommet i mål, kan de se frem til at besøge øens velholdte gamle landsby og nyde en let anretning med tunø’ske råvarer fra Mejeriet. 

For de deltagere, der ikke kan få nok af den lille solbeskinnede ø, er der mulighed for at falde i søvn til lyden af havet, på et af Tunøs mange overnatningsmuligheder.

Løbet arrangeres i samarbejde med Odder Kommune, Tunø Erhvervsforening og Mejeriet.

Praktiske informationer:
Fredag 1. september 2023
Færgelejet i Hou, Havnegade 4A, 8300 Odder

Vigtige tider
16.00 – Afgang fra Hou mod Tunø
17.00 – Ankomst til Tunø og start på løbet
20.30 – Afgang fra Tunø mod Hou
21.30 – Ankomst Hou