Årets største firmafest blev skudt godt i gang

  • Aarhus Motion
  • d. 23.08.23

Årets største firmafest blev skudt godt i gang

DHL Stafetten er for første gang i mange år udsolgt. 48.000 løbere og gående fra flere end 1000 private og offentlige virksomheder samles i disse dage i Mindeparkens smukke omgivelser til fællesskab og motion.

Musikken runger fra højtalerne omkring den fem meter høje startportal i DHL’s gule farver. Duften af grill, og lyden af glæde spredes imellem de mange hvide telte, der - med aftensolen foroven og havet og Marselisborg Slot i for- og baggrunden - danner rammerne for årets største firmafest. Foran startområdet varmer en kæmpe menneskemængde op iført T-shirts i alle regnbuens farver. T-shirts, der alle sammen repræsenterer en af de godt 1000 deltagende arbejdspladser. 

”For sådan en som mig er det her lige så godt som juleaften, når vi sammen sætter Aarhus i bevægelse,” lyder det i højtaleren fra Aarhus Byråds Rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde, der bød løbere og publikum velkommen inden startskuddet. 

Efter en fælles nedtælling lød DHL Stafettens første startskud, og løberne kunne sætte i gang til lyden af tilskuernes jubel og konfetti i røde og gule farver.

Rekordmange walkere
I år er det 41. gang, at der inviteres til firmafest med motion og fællesskab i fokus. For første gang i flere år er arrangementet udsolgt, hvilket betyder, at omkring 48.000 deltagere samles i Mindeparkens sensommervejr den 22., 23. og 24 august. Ud over de tusindvis af løbere er der ved dette års stafet rekordmange tilmeldte til den smukke walkrute, som forløber sig ud i den grønne bøgeskov i forlængelse af Mindeparken. Hos eventchef i Aarhus Motion, Jeanette Boye Sørensen, er humøret højt på stafettens førstedag.

”Det er jo bare helt vildt fedt, at så mange virksomheder gerne vil glæde sine medarbejdere med en skøn firmafest, hvor der både dyrkes motion, og fællesskabet styrkes. I Aarhus Motion er vi rigtig glade for, at vi sammen med 320 fantastiske frivillige tre dage i streg kan danne baggrunden for festen og mærke den fantastiske stemning, der er herude,” fortæller hun. 

Festlig stemning i hele Mindeparken
Efter alle løbere og walkere er kommet i mål, kan den festlige stemning for alvor mærkes iblandt kollegaerne i de mange fyldte telte, som spilles op af både livemusik og DJ’en ved startområdet. Den fede stemning mærker 26-årige Frederik Korsbjerg, som er deltager med virksomheden Kamstrup.

”Det er rigtig fedt at komme ud med sine kollegaer og socialisere et andet sted end de vante rammer på arbejdspladsen. Og specielt for mig, som er praktikant, der startede i mandags, er det fedt, at Kamstrup giver mig muligheden for at komme herud og dyrke fællesskabet gennem motion,” fortæller Frederik Korsbjerg, som løber sin første DHL Stafetten.

Klokken 21.45 blev første dag i årets DHL Stafetten afsluttet med det årlige fyrværkeri, som lyste aftenhimlen over Mindeparken op i de samme mange farver, som deltagernes T-shirts havde.

Madspild? Nej Tak!
Igen i år fortsætter det gode initiativ, der indsamler madrester fra de mange telte og sender dem ud til godt otte væresteder rundt omkring i Østjylland. Samarbejdet mellem Aarhus Motion og ’Madspild - Nej Tak’ har eksisteret siden 2014, og vigtigheden er ikke til at tage fejl af, mener Lars Bjørnholt fra ’Madspild - Nej Tak’:

”Vi oplever, at det bliver taget rigtig godt imod i de forskellige væresteder, når der er blevet afholdt DHL Stafetten, og vi kommer ud til dem med den indsamlede mad,” fortæller han.

Ud over rester fra de forskellige telte, modtager værestederne også de madkasser, der ikke bliver hentet af arrangementets deltagere.

DHL Stafetten fortsætter i Mindeparken onsdag den 23. august og torsdag den 24. august. Torsdag indtages parken desuden af skoleklasser om formiddagen, der løber REMA 1000 Stafetten for Skoler.