Løbevikar: En sjov måde at netværke på

  • Aarhus Motion
  • d. 21.06.23

Løbevikar: En sjov måde at netværke på

Aarhus Motion og Jobcenter Aarhus samarbejder om at matche virksomheder med ledige akademikere til DHL Stafetten.

Katrine Kjøbæk Frederiksen er ikke just netværkstypen, men hun synes, det var en fed mulighed at deltage i DHL Stafetten som Løbevikar sidste år. Hun er aktiv løber og træner også andre, så muligheden lå på en måde lige til højrebenet.

"Når man er uden arbejde, er man uden for rigtig mange ting fx DHL Stafetten. Jeg har tidligere haft gode oplevelser med DHL Stafetten, når jeg har deltaget sammen med kolleger fra universitetet", fortæller den 28-årige Katrine Kjøbæk Frederiksen.

Hun kan kun opfordre både virksomheder og ledige akademikere til at deltage. Det er en forfriskende måde at udvide sin jobsøgning på.

Hun tilføjer, at det også er nem måde at netværke på, fordi man er fælles om en stor begivenhed, som man altid kan snakke om. Virksomheder kan omvendt være heldige at spotte en ny medarbejder, hvor den indledende samtale allerede har fundet sted under eller efter løbet.

Da Katrine Kjøbæk Frederiksen stillede op som løbevikar, blev hun spurgt om, hvilken virksomhed hun gerne ville løbe med. Svaret var utvetydigt Arla, hvor hun som molekylærbiolog rigtig gerne vil arbejde.

"Jeg kom bl.a. til at løbe med nogle medarbejdere fra Arlas finansafdeling, og selv om jeg ikke kunne bruge kontakterne direkte, var folk enormt søde til at sige, at jeg bare skulle sige til, hvis de skulle hjælpe mig", siger Katrine.

Fire måneder senere landede Katrine et job hos Arla som kvalitetsspecialist i afdelingen Arla Food Ingredients. Så i år har hun chancen for at stille op med sine nye kolleger, når DHL Stafetten sætter sit festlige præg på hele Aarhus tre dage i august.

Læs mere om Løbevikar-konceptet