Ny løbsrekord og verdensrekord til 10-års jubilæum

• Aarhus Motion
  • d. 11.06.23

Sara Schou Kristensen og Omar Hassan vandt BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2023 for henholdsvis damer og herrer. Førstnævnte satte desuden løbsrekord med den imponerende tid 1:15:54.

Der var lagt op til et fantastisk løb, da 10-års jubilæet for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon stod for dagen søndag den 11. juni. Solen stod højt, og speakeren påpegede mange gange fra scenen vigtigheden af deltagernes væskeindtag både før, under og efter løbet. Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, skød løbet i gang kl. 10.00 og sendte de godt 9500 deltagere afsted på deres vej ud på Danmarks mest underholdende løb med over 50 hot spots på ruten.

Lynhurtige vindere
Da klokken var lidt over 11.00, nærmede den allerførste løber sig målområdet ved Rådhusparken. Det var løberen Omar Hassan fra AGF, der med tiden 1:06:31 var første mand i mål og dermed sikrede sig den øverste plads på sejrsskamlen. Det er anden gang, han vinder BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, som han også vandt tilbage i 2018.

Jublen var dog næsten endnu større, da den første kvinde Sara Schou Kristensen fra AGF og Saucony nærmede sig, og det lød fra højtalerne, at hun var ved at slå løbsrekorden for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Det lykkedes, da Sara Schou Kristensen krydsede mållinjen i den rekordsættende tid 1:15:54. Vinderen, som også løb med sejren til sidste års halvmarathon i Aarhus, slog dermed Amalie Haughuus rekord fra 2018 med præcist 1 minut.

Ny verdensrekord med babyjogger
Sidste års herrevinder af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon og nykårede danmarksmester i marathon slog med tiden 1:08:04 verdensrekorden i at løbe en halvmarathon med babyjogger. Jacob Sommer Simonsen og sønnen Viggo på et år klarede sig igennem de 21,097 kilometer og overtog verdensrekorden, som indtil i dag blev holdt af Andreas Lommer, der løb i tiden 1:08:38 tilbage i 2019. Jacob Sommer Simonsen og Mathieu Feder Schwaner havde inden løbet fået dispensation til at stå allerforrest i feltet i forbindelse deres verdensrekordforsøg i henholdsvis halvmarathon med babyjogger og halvmarathon med babyjogger til tvillinger.

Efter sidste løber kom i mål, fangede vi en glad og tilfreds eventchef hos Aarhus Motion:

”Det var et helt fantastisk løb, og der skal lyde et stort tillykke herfra til både vinderne og alle dem, som deltog i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathons 10-års jubilæum. Det er altid megafedt at se alle de glade mennesker, som løber med eller står og hepper på sidelinjen. De skaber allesammen den fedeste stemning. Jeg vil også gerne takke de 1000 officials, der hvert år hjælper os med at skabe den store løbefest i Aarhus. Vi kunne ikke gøre det uden dem,” sagde eventchef i Aarhus Motion, Jeanette Boye Sørensen.

Du kan allerede nu tilmelde dig næste års BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon til en god pris. Til og med lørdag den 17. juni, kan du købe dit startnummer til en early bird pris på 399 kroner. Tilmeld dig på aarhusmotion.dk