Over 1000 glade børn løb i Aarhus midtby

  • Aarhus Motion
  • d. 10.06.23

Over 1000 glade børn løb i Aarhus midtby

Der var latter, is, sol og ikke mindst god stemning til name it Børneløbet, da lidt over 1000 glade børn varmede op til årets BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon med to kilometers løb rundt omkring i Musikhusparken.

Målområdet var proppet af store og små forventningsfulde børn i lysegrønne name it Børneløbet T-shirts og hvide pandebånd, da startpistolen skød name it Børneløbet i gang. 

Skuddet blev efterfulgt af klapsalver og jubel fra de mange forældre, der stod på sidelinjerne for at give børnene en uforglemmelig dag. Stemningen, der blev skabt, da løbet startede, satte gang i mange af børnene, som spænede afsted på de første 100 meter af ruten. 

”Du løber alt for hurtigt, du kommer til at blive forpustet senere,” lød det fra en mor, som kaldte på sin datter, der spurtede afsted flere meter foran hende.

Løb, underholdningsaktiviteter og is
Selve løbet, hvor børnene både kunne løbe alene eller med deres forældre, sendte dem rundt på en snoet rute omkring halvmarathonets startområde og Musikhuset. Da de forpustede børn passerede målstregen, var der high fives, medaljer, vand, æbler og ikke mindst en fortjent is klar til dem i den bagende sol.

”Godt gået!”, ”Du er så sej!” lød det fra forældre og bedsteforældre til børnene både på ruten og i målområdet.

Rådhusparken var pakket med børn og voksne, som enten nød skyggen under træerne eller prøvede nogle af de sjove aktiviteter, der var stillet op. Her blev der leget med skrot og bygget alt fra racerbiler og sørøverskibe hos kreativisten Mads, tegnet mandalas samt spillet hockey med puck, stav og hjelm hos Ishockey Klubben Aarhus. 

Halvmarathon-stemningen er startet
Name it Børneløbet er en af de aktiviteter, der hen over weekenden varmer op til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 

Inden børneløbet mødtes 30 af søndagens halvmarathon-deltagere til en times gratis yoga i morgensolen på yogamåtter foran Musikhuset.   

Klokken 10 inviterede Saucony, Mikkeller Running Club og Aarhus Motion til et gratis Shake Out Run for at løsne benene godt op inden de 21,097 km, løberne skal ud på i morgen. Til dette havde Saucony medbragt løbesko, deltagerne kunne afprøve.

I morgen klokken 10.00 lyder startskuddet til årets BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, som i år fejrer 10-års jubilæum. Knap 9.500 har købt startnummer til løbet.