Jacob går efter verdensrekorden

  • Aarhus Motion
  • d. 08.06.23

Jacob går efter verdensrekorden

Sidste års vinder af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Jacob Sommer Simonsen, går på søndag efter at slå verdensrekorden i at løbe en halvmarathon med babyjogger.

På søndag den 11. juni starter 10-års jubilæet for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Sidste års vinder og nybagte danmarksmester ved Copenhagen Marathon går i år efter en ny og lidt anderledes sejr. Her vil Jacob Sommer Simonsen og hans snart 1-årige søn Viggo prøve at slå tiden 1:08:38 og tage verdensrekorden i halvmarathon med babyjogger.

”Normalt ville jeg ikke løbe med vogn til konkurrence, men i og med det er kort tid siden, jeg løb DM Marathon og i øjeblikket er på vej til at komme lidt op i omdrejninger, synes jeg, det ville være en sjov udfordring på nuværende tidspunkt,” forklarer han.

Dispensation til at komme op i feltet
Normalt bliver løbere med babyjoggere henvist til de bagerste geledder, når BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon skydes afsted. De spærrer for løbets andre deltagere, men Jacob Sommer Simonsen har fået dispensation til at starte helt oppe foran i sin jagt på den nye verdensrekord. For at slå rekorden, som uddeles og accepteres af Guiness World Record, skal han have en med på rutens 21,097 km til at videodokumentere hans forsøg.

Resultatet afhænger ikke kun af Jacob
Babyjoggeren, som Jacob Sommer Simonsen løber med, er blandt topmodellen inden for sin art. Det er ikke den, som bliver den ubekendte faktor på søndag. Den er nem at manøvre med, og sønnen Viggo sidder godt i den. Tværtimod er det sønnen Viggo, der bliver den ubekendte faktor. Hvordan reagerer han på den vilde stemning, der er langs hele ruten?

”I forhold til rekordforsøget er den største udfordring og ubekendte faktor, hvordan Viggo reagerer på alle de indtryk, han møder ude på ruten. Vi er meget bevidste om, at han skal være med i det og synes, det er sjovt, hvilket han normalvis også plejer. Men hvis han for eksempel vågner og bliver ked af det, vil jeg ikke fortsætte, og rekordforsøget stopper der,” fortæller Jacob Sommer Simonsen.

Hold øje med Jacob Sommer Simonsen og sønnen Viggo blandt de allerforreste på søndag den 11. juni kl. 10.00.