Eventchef Jeanette Boye Sørensen er klar til årets halvmarathon

  • Aarhus Motion
  • d. 31.05.23

Eventchef Jeanette Boye Sørensen er klar til årets halvmarathon

Når Aarhus Motion står klar sammen med 10.000 løbere i Rådhusparken søndag den 11. juni til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, er det højdepunktet efter mange måneders forberedelser. Få her et indblik i, hvordan halvmarathondagen forløber sig for eventchef Jeanette Boye Sørensen.

Som eventchef i Aarhus Motion glæder Jeanette Boye Sørensen sig hvert år til kulminationen på månedsvis af hårdt arbejde, der gradvist bliver mere og mere intenst, når 10.000 løbeglade mennesker sendes ud på 21,097 uforglemmelige kilometer til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

”I måneden op til arbejder vi nok omkring 50 timer ugentligt, og i den sidste uge inden løbsdagen er det omkring 90 timer,” fortæller Jeanette Boye Sørensen.

Opgaverne i månederne og ugerne op til løbsdagen tæller alt fra ruteplanlægning og trafik til design af bannere, T-shirts og nyhedsbreve. Derudover skal der også indhentes og koordineres de godt 1000 frivillige rundt omkring i østjyske foreninger og laves forskellige aftaler med de mange sponsorer og partnere.

Mange timers arbejde og den fedeste kulmination
Lige op til halvmarathonet arbejder hele holdet hårdt for at nå alle tingene inden løbsdagen. Hvis du ikke sover, så arbejder du. Ifølge Jeanette Boye Sørensen er det også denne intensitet, som gør arbejdet som eventchef til det bedste.

”Det fedeste ved at være eventchef mærkes på selve dagen. Alt det arbejde, den store forberedelse og så kulminationen på det hele. Løberne er klar, og vi i Aarhus Motion er klar. Det er intensivt, og man er helt oppe på mærkerne. Samtidig er det også lige efter løbet, at det værste ved at være eventchef kommer. Ugen efter halvmarathonet, når man skal ned i gear igen, er det sværeste,” forklarer hun. Her mærkes stilheden som en stor kontrast til halvmarathon-forberedelserne.

På selve løbsdagen går det stærkt. Her starter det hele klokken 3.30 for Jeanette Boye Sørensen med frivillig-koordinering, inden turen går til startområdet i Rådhusparken. Her skal der sættes skilte op, og en stor del af Frederiks Allé spærres af. Når det er ordnet, kommer der produktionsfolk, lydfolk og 1000 frivillige officials, der skal placeres og sættes ind i forskellige funktioner på pladsen eller langs ruten. 

”Jo tættere, vi kommer på startskuddet, jo flere små opgaver kommer der også ind ad døren,” siger Jeanette Boye Sørensen.

En stærk højre hånd
Selvom Aarhus Motion er et team, og alle har sine forskellige funktioner og ansvarsområder, er det i sidste ende Jeanette Boye Sørensen, der som eventchef, står med det endelige ansvar. Derfor er der også mange ting at se til, og mange mennesker der hele tiden vil have fat i hende under halvmarathonet. Heldigvis er hun under hele løbet flankeret af sin højre hånd Anne Juul, som tager imod opkald og lytter med over walkie-talkien. Hun er med andre ord Jeanette Boye Sørensens ører under løbet og holder eventchefen opdateret på, hvad der sker andre steder.

Fra startområde til slutområde på 35 minutter
Klokken 10 skydes løbet i gang, og når den sidste løber er sendt ud af startområdet, skal pladsen vendes og laves til målområde. Der er cirka 35 minutter, fra den sidste løber sendes ud på de 21,097 kilometer, til den første kommer i mål. Når sidste løber er kommet i mål omkring klokken 13.30, vender mindsettet endnu en gang:

”Nu skal der pakkes ned, og alle skiltene, der er stillet op ude på ruten, skal fjernes. Heldigvis går det hele hurtigt med alle de officials, der hjælper til. Omkring klokken 20-21 er BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon lukket helt ned,” fortæller eventchefen.

Selvom stilheden efter måneder med halvmarathon kan være et brat skifte i mindsettet for Jeanette Boye Sørensen og de andre i Aarhus Motion, er sommeren kort, og allerede til august er der et nyt løb, når DHL Stafetten skydes i gang med 45.000 glade mennesker fra 1000 forskellige danske virksomheder.