Jubilar kæmper for at blive klar til halvmarathon

  • Aarhus Motion
  • d. 24.05.23

Jubilar kæmper for at blive klar til halvmarathon

Den 12. april blev han opereret i sin menisk, og den 11. juni vil han gennemføre BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon med powerwalk.

Søren Thestrup Hansen har ligesom Aarhus Motion og cirka 250 af løbets deltagere 10-års jubilæum til dette års BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Dette års halvmarathon er dog ikke et, hvor den personlige rekord skal slås, men derimod et hvor målet er at gennemføre inden for tidsgrænsen. Han er nemlig midt i en genoptræning, efter han pådrog sig en flænge i sin menisk under en badmintonkamp for en række måneder siden.

Bruger det som motivation
Bare fordi man har været skadet, kan man stadig gå efter de mål, man sætter for sig. Det er i hvert fald den indstilling, Søren Hansen har til dette års halvmarathon. Meniskoperationen fra midten af april sendte ham først på krykker i 14 dage og sidenhen i gang med en genoptræning.

Halvmarathonet i juni bruger han som en motivation til at udføre den genoptræning, det kræves af ham for at komme tilbage på vejene og badmintonbanerne efter operationen i april:

”Indtil videre holder jeg mig til mine øvelser, men jeg er begyndt at gå nogle lange ture for at få flere kilometer i benene. Det var lidt skræmmende at kunne mærke ømhed i lårene efter en gåtur på seks kilometer. Derudover kan jeg så småt begynde at cykle på motionscykel uden belastning, så det prøver jeg,” fortæller han. 

Selvom Søren Hansen drømmer om at gennemføre løbet, ved han godt, at der er en sandsynlighed for, at benene ikke bliver helt klar, og det ikke lykkes. Derfor har han en aftale med en fysioterapeut lige op til halvmarathonet, hvor han endegyldigt finder ud af, om det kan lade sig gøre eller ej.

”Jeg har en aftale med min fysioterapeut i ugen op til for lige at få verificeret, om det er muligt og fornuftigt,” siger han.

Fast mand til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon
BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er mere end blot et løb for Søren Hansen. Han har været fast deltager til løbet alle de foregående ni gange.

”Det er en kæmpe fest, og efter de første par gange blev det hurtigt en tradition. Og så er der altid nogle, man kan konkurrere med fra familien, arbejdet eller badmintonklubben,” forklarer han.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Til dette års halvmarathon vil Søren Hansen udnytte sine begrænsninger til at få mere ud af den stemning, der kommer fra publikum og hot spots’ene på løbsruten. Normalt er han et konkurrencemenneske, som elsker at registrere sine tider og løbe imod sig selv. Derfor plejer hans halvmarathon også at være meget påvirket af denne kompetitive natur.

”Jeg glæder mig til at få det hele med i år. Når jeg har løbet, får jeg hurtigt lidt tunnelsyn og fokuserer meget på selve løbet og dem omkring mig. Nu, hvor jeg skal gå og lunte, regner jeg med at kunne få mere med fra tilskuerne og alle hot spots’ene,” forklarer Søren Hansen.

Søndag den 11. juni starter 10-års jubilæet for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, når Søren Hansen og de tusindvis af andre deltagere står klar i Rådhusparken.