Morten fejrer sit 10-års jubilæum til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

  • Aarhus Motion
  • d. 17.05.23

Morten fejrer sit 10-års jubilæum til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon

Når BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon starter den anden søndag i juni, er det for tiende gang i Aarhus Motions historie. For de få deltagere, hvis navn står skrevet på WALL OF FAME-banneret, er dette års halvmarathon også deres personlige 10-års jubilæum. 

Morten Pedersen på 41 år er en af disse 10-års jubilarer. Han er oprindeligt fra Sydfyn, men bor i dag i Hjortshøj. Han er glad for at være aktiv, og ud over det årlige BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon elsker han at ro i kajak om sommeren, stå på ski om vinteren og spille floorball. 

En motivation for at få løbet
Hvert år, når halvmarathonet nærmer sig, ser Morten Pedersen det som en årlig udfordring, der tvinger ham til at træne op, så han kan gennemføre, når dagen kommer.

”Nogle år får jeg trænet mere end andre, men indtil videre er jeg altid kommet igennem halvmarathonet uden skader,” fortæller Morten Pedersen.

En anden motivation for ham er det store WALL OF FAME-banner, hvor navnene på de deltagere, som har gennemført løbet alle årene, står skrevet. 

”Jeg synes, det er lidt sjovt, at vores navne på banneret bliver større og større for hvert år. Vi er snart ikke mange tilbage. Jeg håber, banneret forbliver sin størrelse, så vores navne bliver endnu større,” siger han.

Et løb, der betyder meget
BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2016 har en særlig plads i Morten Pedersens hjerte. De første ni uger af året var han i kemobehandling, efter han fik konstateret testikelkræft den 17. december 2015. Han kom igennem sygdommen og blev klar til at løbe halvmarathonet.

”Det var vildt emotionelt at komme i mål det år. Til løbet havde jeg lavet en T-shirt, hvor jeg takkede personalet på den afdeling på Aarhus Universitets Hospital, som havde sørget for at få mig tilbage i en god fysisk tilstand,” fortæller Morten Pedersen.

Stemningen under halvmarathonet beskriver han som altafgørende for, at han kommer igen hvert eneste år, og at han får ekstra batterier i benene under løbet.

”Det fedeste er alle de tilskuere, som står på hele ruten. De bærer mig igennem. Uden dem havde jeg nok ikke løbet ni gange i træk. Og alle de happenings, der er fordelt rundt ude på ruten, gør det bare helt specielt at løbe,” forklarer han.

Selvom det af og til kræver hård selvdisciplin at få snøret løbeskoene og komme ud af døren, giver det Morten Pedersen en god mulighed til at få clearet hjernen og tænkt en masse tanker. 

”Jeg får virkelig tænkt nogle tanke på de 60-70 minutter, som jeg gennemsnitligt løber. Og når jeg så kommer i mål, flyver alle endorfiner bare rundt i blodet,” afslutter han.