Mød tre debutanter til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2023

  • Aarhus Motion
  • d. 10.05.23

Mød tre debutanter til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2023

Når 10-års jubilæet for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon skydes afsted den 11. juni, bliver det både med ”nye” og ”gamle” ansigter. Mød Tobias, Emma og Chris, som alle har den ting tilfælles, at dette års halvmarathon er deres første.

For 23-årige Emma Andersen har det længe været et personligt mål at kunne gennemføre et halvmarathon. Hun havde faktisk tilmeldt sig sidste års udgave af Aarhus Motions halvmarathon, men en alvorlig cykelulykke afholdte hende fra at deltage. Ulykken resulterede i en hjernerystelse og en brækket storetå, der indtil for nyligt har holdt hende fra at kunne løbe. Hjernerystelsen medførte, at hun ikke måtte lave nogen fysiske aktiviteter i et godt stykke tid.

”Jeg har kun for få måneder siden kunnet trække i løbeskoene igen på grund af gener fra den brækkede storetå, men nu er jeg endelig kommet på benene igen. Hjernerystelsen har motiveret mig til at komme ud og løbe. Det giver mig virkelig følelsen af frihed, når jeg løber,” forklarer hun.

At løbe giver ro
Emma Andersen finder stor frihed og ro i kroppen, når hun snørrer løbeskoene og begiver sig ud i det blå. Her kan hun afkoble fra hverdagens stress og slappe af i sindet. Derfor markerer 10-års jubilæet for BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon et comeback for Emma Andersen, hvor hun er ulykken kvit og kan få lov til at løbe i den fedeste kulisse.

”Nu har jeg jo set, at der er 10-års jubilæum, så jeg glæder mig til at opleve festen ved den milepæl, det jo er og at mærke den atmosfære, der bliver til løbet. Jeg glæder mig selvfølgelig også bare vildt meget til at løbe og teste min krop af,” fortæller hun.

Træner op med et fastlagt løbeprogram
Før ulykken sidste år løb Emma Andersen omkring tre gange om ugen. Hertil deltog hun også i en række kortere løb rundt omkring i Aarhus. Blandt andet har hun deltaget i fem af de
vinterløb, Aarhus Motion afholder. Det store halvmarathon bliver hendes første lange løb og for at blive klar til 10-års jubilæet, bruger hun det 12-ugers-løbeprogram, som findes på Aarhus Motions hjemmeside.

”Jeg træner efter træningsprogrammet, hvor det varierer mellem almindelige løbeture, progressiv løb og langt løb. Det er virkelig et godt løbeprogram," siger Emma Andersen.

Tobias løber sit første halvmarathon dagen efter sin 15 års fødselsdag
Den nedre aldersgrænse for at deltage til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er 15 år. Derfor åndede Tobias Larsen lettet op, da han fandt ud af, at løbet ligger på den rigtige side af hans 15 års fødselsdag. Han fylder nemlig år den 10. juni, dagen før løbefesten skydes i gang.

Elsker at give sig selv nye udfordringer
Tobias Larsen elsker at være i naturen og give sig selv nye udfordringer. Det er den perfekte cocktail, når det gælder om at blive en god løber med mange kilometer i benene. Lange løb ligger til familien, hvor moren har gennemført en halvmarathon og onklen har deltaget ved marathoner.

"Jeg vil også gerne selv løbe en marathon næste år, men jeg tænker, at det er smart at starte med en halvmarathon først," påpeger han.

Nu skal medaljerne så hentes hjem. Derfor meldte Tobias Larsen sig til dette års BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, og som en god optakt gennemfører han Royal Run i Nyborg den 29. maj.

"Jeg glæder mig vildt meget til halvmarathon i Aarhus. Oplevelsen, stemningen og det at få min første medalje," fortæller han.

Startede med at løbe for et år siden
For et års tid siden begyndte unge Tobias Larsen for alvor at løbetræne, da han havde et ønske om at komme i god form. I dag, cirka en måned før det populære halvmarathon i Aarhus centrum, løber han i gennemsnit mellem 30 og 40 kilometer om ugen fordelt på tre dage.

"Jeg er optaget af de mål, jeg sætter for mig selv, og derfor kunne jeg også pludselig en dag løbe 30 kilometer," siger Tobias Larsen.

Gode råd og inspiration når det gælder alt, der har med at løbe at gøre, har han blandt andet fået af løberen Rune Mcleod Winther, som gennemfører marathoner overalt i hele verden.
For Chris er halvmarathonet et skridt mod et helt marathon 43-årige Chris Hedeman Andersen bor i Hinnerup sammen med sin kone og deres fire børn. Til dagligt arbejder han som speciallæge i retsmedicin ved Skejby Sygehus. Den 11. juni løber Chris Andersen ,ligesom de to andre, sit første halvmarathon, når han deltager ved dette års BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.

Glæder sig til den gode stemning
Sidste år løb Chris Hedeman Andersen med på ti kilometer af ruten til Skagen Marathon. Efterfølgende meldte han sig til dette års udgave af løbet med målet om at gennemføre det hele. Hans personlige træner rådede ham dog til at deltage i en halvmarathon, før han prøver kræfter med de 42 km. Derfor står han den 11. juni i år klar i startområdet ved Rådhusparken sammen med alle de andre spændte løbere.

”Først og fremmest glæder jeg mig til at opleve så stort et løb! Jeg har læst om tidligere løb og set billederne. Jeg forestiller mig, at det fællesskab, man kommer ind i, hjælper en videre, hvis det bliver hårdere end forventet, eller man rammer muren,” fortæller han.

Ligesom Emma Andersen føler Chris Hedeman Andersen, at det er, når han løber, at hovedet slapper bedst af. Han løber altid uden musik og nyder naturen. Fuglefløjtene og de grønne marker kan han dog se frem til at erstatte med tilskurernes jublen og rutens mange hotspots, som holder alle sanserne i gang på de 21,097 kilometer.

Får så mange kilometer i benene som muligt
Tidligere i livet har Chris Hedeman Andersen løbet i forbindelse med, at han var i forsvaret og ved siden af den ugentlige hyggefodbold. For omkring halvandet år siden genoptog han løbetræningen og løber i dag to til tre gange om ugen, såfremt det passer ind i familielivet. Disse ugentlige løbeture er hans træning op til halvmarathonet den 11. juni.

”Jeg har ikke sat mig for en bestemt tid, og heller ikke når jeg træner, men jeg forsøger at få så mange kilometer i benene som muligt," siger han

Hos Aarhus Motion glæder vi os rigtig meget til at se Chris, Tobias og Emma i startområdet til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Vi ønsker dem og alle andre førstegangsløbere et fantastisk løb