Louise havde ingen løbeerfaring - nu har hun løbet 74 halvmaratoner

  • Aarhus Motion
  • d. 09.02.23

Louise havde ingen løbeerfaring - nu har hun løbet 74 halvmaratoner

35-årige Louise Lundberg troede ikke, hun kunne løbe. Det har hun i hvert fald bildt sig selv ind hele livet. Lige indtil efteråret 2021, hvor hun løb sin første kilometer. Én kilometer blev til to kilometer, som blev til tre kilometer og så videre.

Sådan fortsatte det, til hun fire måneder senere løb sit første uplanlagte, uofficielle halvmaraton. ”Benene var gode, så da jeg havde rundet de 15 kilometer, fortsatte jeg bare,” fortæller Louise.

Vi har talt med Louise Lundberg om, hvordan hun gik fra nul løbeerfaring til at løbe 74 halvmaratoner på 10 måneder.

Hvordan kom du i gang med at løbe?

Jeg startede med at løbe i september 2021 i forbindelse med et vægttab. På det tidspunkt havde jeg gået ture hver dag i et år. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg ikke kunne finde ud af at løbe, og løb har altid været vanvittigt hårdt for mig. Men pludselig fik jeg modet til at gå i gang. I starten kunne jeg max løbe en kilometer, og jeg vekslede mellem at løbe og gå. Én kilometer blev til to kilometer, og pludselig kunne jeg løbe 5 km og 10 km.

Den 2. januar var jeg ude at løbe på en helt almindelig tur. Det gik godt, så da jeg kom op på 15 km, prøvede jeg bare at fortsætte. Den dag løb jeg mit første uofficielle halvmaraton. Det var en kæmpe succes for mig.

Så deltog jeg i Vinterløbene 2022, og stemningen gav mig virkelig blod på tanden. Fællesskabet til løb er fantastisk.

Hvad giver det dig at løbe?

Det giver mig meget at komme ud blandt andre. Løbene binder folk sammen, selvom vi ikke kender hinanden. Der er plads til alle uanset religion, etnicitet, seksualitet, køn, alder, stilling, fysisk form og så videre, og det sætter jeg stor pris på. Samtidig har jeg fået et kæmpe netværk af at løbe.

Når jeg er ude at løbe, oplever jeg, at løbere hilser på hinanden. Det kan jeg godt lide.

Du deltog i BESTSELLER Aarhus City Halvmaraton sidste år. Hvordan var det?

Stemningen var lagt, allerede da jeg hentede mit startnummer og min T-shirt. Det var stort for mig at stå med startnummeret i hænderne, for BESTSELLER Aarhus City Halvmaraton har hele tiden været det store mål for mig.

Jeg løb med ham, som i dag er blevet min kæreste, og nogle fra andre løb, jeg havde deltaget i. Jeg var faktisk ikke så godt kørende på de første syv kilometer, men derefter fik jeg god energi. Det var fedt at opleve Aarhus på en helt anden måde. Der var god stemning, høj musik og mange ting på løbet, der fangede min opmærksomhed.

Hvad er dit bedste råd til andre, der drømmer om at gennemføre et halvmaraton?

Man skal arbejde med sit mindset, for det handler meget om det mentale aspekt. Og så skal man holde fast i sin stædighed og blive ved. Det skal nok lykkes. Alle kan løbe. Brug din vilje og vær ligeglad med tiden.

FAKTA
Louise Lundberg løb 74 halvmaratoner fra den 27. februar 2022 til den 24. december 2022
Hun drømmer om at løbe sit halvmaraton nummer 100 i år og blive optaget i Klub 100 Halvmarathon
Hendes mål er også at gennemføre sit første ultraløb i 2023, hvor distancen er 50 km
Hendes favorit distance er halvmaraton
Hun løb i alt 2206,58 km i 2022