Aarhus Motion skyder løbeåret i gang på Ceres Park

  • Vinterløbet - Ceres Park 2023
  • d. 19.01.23

Aarhus Motion skyder løbeåret i gang på Ceres Park

Eventarrangør Aarhus Motion ser frem til et nyt år med motionsarrangementer for alle uanset alder og niveau. Traditionen tro starter året med Vinterløbene og byder også på 10-års jubilæumsfest til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon.  

På søndag snører op mod 1.000 deltagere løbeskoene til årets første udgave af Vinterløbene, der skydes i gang på Ceres Park. Løberne kan se frem til at komme rundt i det flotte område omkring Havreballe Skov og slutte af med et seværdigt opløb på løbebanen på stadion.  

Nyt år med motionsløb for alle 

2023 byder på oplevelsesrige løb for alle og enhver. Der er name it Børneløbet for de mindste, DHL Stafetten for arbejdspladser, Løb for Knæk Cancer i den gode sags tjeneste og mange flere arrangementer. 

I første halvår bliver det store højdepunkt BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, som i 2023 kan fejre 10-års jubilæum. Der bliver skruet op for musikken og underholdningen, når op mod 12.000 løbere og 50.000 tilskuere indtager Aarhus’ gader og får byen til at syde af liv. Ruten viser det bedste af Aarhus, hvor motionisterne kommer forbi ikoniske bygninger og attraktioner som Rådhustårnet, ARoS Kunstmuseum, Dokk1 og Tivoli Friheden.  

”Jeg forventer en kæmpe fest, når vi for 10. gang afvikler BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Det er for længst blevet en traditionsrig begivenhed for deltagere og tilskuere. Gang på gang oplever vi, hvordan byens borgere formår at give løberne det boost, de har brug for, når de er på deres livs løbetur. Det bliver fedt at opleve,” siger Jeanette Boye Sørensen.   

Det er søndag den 11. juni, deltagerne snører løbeskoene til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 

Året byder også på Danmarks næststørste motionsevent, DHL Stafetten, hvor 45.000 deltagere løber og går 225.000 km over tre dage. Tilmeldingen til det starter den 1. marts.  

Corona i glemmebogen 

Hos Aarhus Motion glæder eventchef Jeanette Boye Sørensen sig til at tage hul på et nyt år, hvor restriktioner og forsamlingsforbud for længst er lagt på hylden. 

”Det er ingen hemmelighed, at vores branche har været hårdt ramt af corona, som medførte aflysninger i 2020 og 2021. Sidste år var der stadig restriktioner, da vi skød løbeåret i gang, så nu glæder jeg mig rigtig meget til et år, hvor vi for alvor kan lægge det bag os og samles om oplevelser i løbeskoene,” siger Jeanette Boye Sørensen. 

 
FAKTA 

Årets første løb: 
Vinterløbet Ceres Park  
Dato: Søndag den 22. januar 
Tid: Klokken 10.00 
Sted: Ceres Park 
Distance: 5 km og 10 km 
 
Kalender for Aarhus Motion 2023: 
22. januar: Vinterløbet Ceres Park 
5. februar: Vinterløbet Hermans 
19. marts: Vinterløbet Eskelund
22. april: Ree Park Safari Run
30. april: Systematic Test Run

10. juni: name it Børneløbet 
11. juni: BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 
22. august-24. august: DHL Stafetten 
1. september: Tunø løbet 
1. oktober: Moesgaard Trail Run 
28. oktober: Løb for Knæk Cancer 
6. december: Christmas City Run