41.000 deltog i tre dages motionsfest i Aarhus

  • DHL Stafetten 2022
  • d. 19.08.22

41.000 deltog i tre dages motionsfest i Aarhus

Der blev gået, løbet, slentret, vandret, jogget og spadseret mere end 206.000 kilometer, da DHL Stafetten løb af stablen tirsdag, onsdag og torsdag i Mindeparken i Aarhus.
Det betød både fart i skoene og smil i ansigterne på de mange kollegaer, der skiftede arbejdspladsen ud med en aften i sammenholdets tegn.

I frivillighedens ånd
Et arrangement som DHL Stafetten er et kæmpe logistisk projekt, der aldrig ville kunne lade sig gøre uden de mange frivillige, der har brugt timer, dage og uger på at gøre Mindeparken klar til fest.
1.400 frivillige har brugt to uger på at rejse telte, trække kabler, opstille hegn og alt det andet, der kræves for at 41.265 mennesker kan få en skøn aften med deres venner og kollegaer.
I løbet af de tre dage, som selve DHL Stafetten varer, har mere end 300 mennesker taget timer ud af deres kalender for at sørge for, at der kunne vises vej, sælges mad og drikke og i det hele taget sikre, at alle fik en sjov og tryg oplevelse.
Dermed er DHL Stafetten altså vokset en hel del, siden den så dagens lys første gang for 40 år siden under navnet Aarhus Stafetten. Dengang var det en håndfuld personer der stod bag arrangementet, som havde 800 tilmeldte.

Rekordmange walkere
Aldrig tidligere har der været så mange tilmeldt alternativet til løbestafetten, DHL Walk, som det er tilfældet ved årets DHL Stafet.
Mere end 17.000 glade vandrere blev i hold á fem personer sendt ud på den 5 kilometer lange gåtur igennem Mindeparken og Dyrehaven. Det er mere end en tredjedel af alle tilmeldte til årets DHL Stafet.
Og selvom det som udgangspunkt er en gåtur, så var der i den grad fart over årets DHL Walk. Der blev både spurtet, hoppet og danset, da ’walkerne’ krydsede målstregen til tonerne af DHL Stafettens husorkester, Soultrain Funk n’ Jazz Orchestra. De hurtigste kom endda i mål efter blot 36 minutter!

Med løbesko, skjold og spyd
Langt de fleste virksomheder har fået fremstillet løbetøj i med firmaernes logoer og farver, så de på fornem vis får vist sig frem i folkemængden.
Der var dog et hold ansatte fra Moesgaard Museum, som skilte sig ud på torsdagens DHL Walk. Her havde Emma, Frederik, Anne Sofie og Marie Louise nemlig iklædt sig middelalderklæder, skindtasker, skjold og spyd, så de i den grad skilte sig ud blandt de mange tusinde deltagere.
”Vi arbejder i formidlingsafdelingen, så vi tænkte: ’hvilken bedre måde at vise vores arbejdsplads frem på, end ved at iføre os noget lidt anderledes?’” fortæller de fire kolleger.

Traditionsrigt fyrværkeri sætter punktum for Danmarks største firmafest
Som altid afsluttes dagene under DHL Stafetten med et kæmpe festfyrværkeri i Mindeparken. Det var selvfølgelig også tilfældet torsdag, hvor der dermed blev sat punktum for tre dages aarhusiansk motionsfest.
Ansatte fra mere end 1.000 små som store virksomheder har været med til at skabe endnu en uforglemmelig DHL Stafet med motion, fest og den kollegiale hygge i højsædet.


Alle tider fra både DHL Stafetten og DHL Walk kan ses på aarhusmotion.dk.

Billedtekst: Her ses Emma Lange Simonsen, Frederik Motor, Anne Sofie Bay Østergaard og Marie Louise Bang Rasmussen fra formidlingsafdelingen på Moesgaard Museum som havde iklædt sig middelaldertøj til årets DHL Walk.