Danmarks største firmafest skudt i gang med manér

  • DHL Stafetten 2022
  • d. 16.08.22

Danmarks største firmafest skudt i gang med manér

DHL Stafetten fejrer i år 40-års jubilæum, og det var mere end 12.000 løbe- og gåglade mennesker med til at fejre i Mindeparken i Aarhus på den første af i alt tre dage i motionens og fællesskabets tegn.

Et kæmpe skybrud sørgede for at rense luften og vaske løberuten, inden solen tog over i bagte ned over Mindeparken i Aarhus, lige i tide til at sende tirsdagens 12.465 deltagere fra små som store virksomheder ud på de fem kilometer i den aarhusianske natur.

Dermed blev frygten for at blive skyllet væk afløst af muligheden for at få sol på arme og ben, og det sikrede samtidig en fantastisk festlig stemning overalt i parken, hvor kolleger og venner kunne hygge sig i de uformelle rammer.

Fra én personbil til 14 dages forberedelse
I år er det 40 år siden, at DHL Stafetten så dagens lys i Aarhus. Dengang var det under navnet Aarhus Stafetten og i en noget anden målestok end den kæmpe firmafest, som DHL Stafetten har udviklet sig til.
”Det er jo en helt ufattelig udvikling. Simpelthen ufatteligt.”
Sådan lyder det fra manden, der for 40 år siden fik idéen til Aarhus Stafetten og dermed grundlagde den storstilede arrangement, der er blevet en fast tradition for utallige virksomheder i det midt- og østjyske.
Jørgen Berling, nu en pensioneret tandlæge, var i begyndelsen af 1980’erne medlem af AGF’s Atletikforening. Medlemmerne havde længe omdelt telefonbøger for at få penge i klubkassen, men ledte nu efter andre måder at skaffe penge på.
Inspireret af en stafet i København, der så lyset året forinden, tænkte Jørgen Berling, at der da selvfølgelig også skulle arrangeres en stafet i Aarhus.
”Det første år var der vel 600-800 deltagere, og alt vores udstyr kunne være i én personbil,” erindrer Jørgen Berling, der næsten ikke kan sætte ord på den udvikling, som hans idé har udviklet sig til.
”Det er jo helt outstanding! Jeg bor lige ved siden af Mindeparken, og nu kan jeg gå og følge med i, hvordan der bliver brugt 14 dage på at gøre det hele klar. Vi havde ikke en gang et telt dengang. Det er helt vildt.”
I 1996 blev atletikforeningen i AGF en selvstændig forening. Den fik navnet Aarhus Motion, som siden da har arrangeret DHL Stafetten samt masser af andre motionsløb som blandt andet BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon og Ree Park Safari Run.

Festen fortsætter
For første gang siden coronapandemien er DHL Stafetten tilbage i fulde omdrejninger. I 2021 betød restriktionerne, at DHL Stafetten blot kunne vare to dage, men i år varer stafetten igen de traditionsrige tre dage.
Vejret lader til at ville feste videre de kommende dage, så derfor kan man glæde sig til endnu mere sol, motion, fest og kollegialt hygge onsdag og torsdag, når DHL Stafetten fortsætter. Selvfølgelig med det kæmpe festfyrværkeri der afslutter alle tre dage i Mindeparken.

Alle tider fra både DHL Stafetten og DHL Walk kan ses på aarhusmotion.dk.

Fakta
Dato: 16. august 2022.08.16
Sted: Mindeparken, Aarhus
Distancer: 5x5 kilometer (stafet) og 5 kilometer (walk)
Antal tilmeldte: 12.465 (tirsdag) 41.265 (i alt tirsdag-torsdag)